Nieuws Financiën

Summer of love voor TicketSwap: Million Monkeys investeert miljoenen in het online kaartjesplatform

TicketSwap heeft een investering binnengehaald van 8,2 miljoen euro. Met het geld van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys moet de verwachte run op concert- en theaterkaarten worden opgevangen. TicketSwap spreekt van een ‘uitbundige summer of love’.

Redactie 14 juni 2021

Tickets swaptickets million monekys investering miljoenen concerten festivals

Maarten Beucker Andreae investeert met zijn bedrijf Million Monkeys miljoenen in het online kaartjesplatform TicketSwap.Foto: Shutterstock

TicketSwap gebruikt het geld van Million Monkeys-oprichter Maarten Beucker Andreae om nieuwe landen aan de boren en om de aanwezigheid in bestaande landen te verstevigen. Dankzij de investering maakt het online handplatform ook vaart met nieuwe functies voor zijn gebruikers. Zo werkt de onderneming aan nieuwe manieren om gewilde tickets toe te wijzen. Er wordt proefgedraaid met een slim verlotingssysteem dat ervoor zorgt dat meer mensen mee kunnen dingen en een eerlijke kans hebben op een populair kaartje.

Lees ook: Bierbrouwers klaar voor 'zinderende zomer vol mooie festivals'

,,We willen met TicketSwap meer zijn dan alleen een marktplaats”, zegt medeoprichter en CEO Hans Ober. ,,Het wordt onderdeel van de voorpret voor een evenement of dagje uit. Ook kunnen artiesten en evenementen gevolgd worden, om zo niets te hoeven missen. We maken van TicketSwap een app die mensen graag regelmatig gebruiken, niet alleen wanneer ze op zoek zijn naar kaartjes."

Er werken meer dan zesduizend organisatoren samen

TicketSwap is in 2012 opgericht door Ober, Frank Roor en Ruud Kamphuis. Inmiddels heeft het bedrijf wereldwijde samenwerkingen met meer dan zesduizend evenementenorganisatoren. Op het online platform kunnen gebruikers op een eerlijke en veilige manier kaartjes kopen en verkopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes weg. Door maximale prijzen en een slim verdeelmodel verloopt de verkoop van kaartjes eerlijk en worden woekerprijzen voorkomen. Investeerder Maarten Beucker Andreae: ,,Iedereen profiteert van dit proces: de kopers, verkopers, organisatoren en artiesten. TicketSwap is een marktplaats met alleen maar winnaars."

De tekst gaat onder de foto van de drie oprichters van TicketSwap verder. Hans Ober staat in het midden.

Ober vertelt dat dit de eerste investering is in het negenjarig bestaan. ,,In plaats van een stapje terug doen door corona, kunnen we hiermee verder gaan waar we gebleven waren. Zo breiden we uit naar nieuwe markten en bouwen we de kwaliteit van onze service uit. Million Monkeys heeft veel relevante ervaring die ons enorm gaat helpen. Daarnaast is het goed om een investeerder te vinden die zelf ook vaak als gebruiker op je platform te vinden is."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws