Nieuws Financiën

Top 10: dit zijn online de meest gezochte salarissen per beroep

Wat zijn de gewilde beroepen in deze tijd? Als de Google zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Nationale Beroepengids heeft een top 25 samengesteld van de meest gezochte salarissen per beroep.

Bron: Nationale Beroepengids 30 augustus 2021

Munten salaris geld euro

Afbeelding: Shutterstock.

Er staan in die top 25 ook beroepen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreken, zoals het salaris van een chirurg, of het advocatensalaris. De data van nationaleberoepengids.nl laat zien dat zoeken naar salarisinformatie van een beroep over het algemeen een belangrijke stap is binnen de beroeps- en omschoolkeuze. Voordat men een beroep overweegt is men toch benieuwd naar het salaris. Vanuit dat oogpunt lijkt het dat er een grote groep is die een baan als onderwijsassistent overweegt.

Top 10 meest gezochte salarissen per beroep

1onderwijsassistent
2
verpleegkundige
3
chirurg
4
vuilnisman
5
accountmanager
6
doktersassistent
7
advocaat
8
vrachtwagenchauffeur
9
huisarts
10
fysiotherapeut


Lees ook: Top 10: Dit zijn de rijkste mensen ter wereld

Salaris politie meest gezocht

Wanneer er breder gekeken wordt dan de exacte beroepsnaam dan staat het salaris bij de politie met stip op nummer 1. Daaronder vallen zoekopdrachten zoals “salaris politie” en “politieagent salaris” in verschillende volgordes, met of zonder spatie. Het salaris van het beroep politieagent op zichzelf is minder in trek dan het salaris van een rechercheur, respectievelijk de nummer 18 en nummer 16 in de top 25.

Andere salarissen waarbij er naar verschillende varianten en specialisaties is gekeken zijn dat van verpleegkundige, chirurg en accountmanager, de respectievelijk nummer 2, nummer 3 en 5 van deze lijst. Wanneer we deze specialisaties en varianten niet zouden meetellen staat het salaris van de vuilnisman op de tweede plaats. Dit is toch een beroep waarvan we er in Nederland nog zo’n 24.000 van hebben rondrijden.

Benieuwd naar de totale top 25 meest gezochte salarissen? Bekijk hem hier.

Lees ook: Dit zijn de 10 best betaalde banen van Nederland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws