Nieuws Financiën

TSN Thuiszorg failliet verklaard

TSN Thuiszorg, tot voor kort de grootste thuiszorgorganisatie in Nederland, is woensdag formeel failliet verklaard door de rechtbank Overijssel.

Van onze redactie 16 maart 2016

Tsn anp

Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Het thuiszorgbedrijf had 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten.

TSN kwam in financiële nood als gevolg van bezuinigingen. Een belangrijk deel van de klanten en medewerkers zijn inmiddels ondergebracht bij andere thuiszorgorganisaties. De curatoren benadrukken dat de dienstverlening van TSN Thuiszorg de komende zes weken gewoon doorgaat. Het UWV betaalt de salarissen in deze periode. Ook de gesprekken met overnamekandidaten, gemeenten en andere belanghebbenden voorlopig doorgezet. Zij praten over een mogelijke doorstart en de toekomst van de medewerkers worden voorlopig doorgezet. Werknemers Inmiddels hebben zo'n 4500 werknemers zicht op een nieuwe baan met behoud van arbeidsvoorwaarden bij andere aanbieders van thuishulp. ,,De bewindvoerders hebben goede hoop dat dit aantal de komende weken nog verder oploopt'', aldus de curatoren. Woensdagochtend werd bekend dat medewerkers van de thuiszorgorganisatie donderdag en begin volgende week op verschillende plaatsen in staking gaan. Zij willen onder dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen doorwerken voor een andere baas en hun cliënten behouden.

Foto: ANP