Nieuws Financiën

Vlinderstad Shopping Center in voormalig V&D-pand in Emmen

Het oude V&D-pand in Emmen is weer in gebruik, luidt RTV Drenthe. Op de plek waar maandenlang een groot leegstaand gebouw stond, zit vanaf vrijdag weer een megawinkel onder de naam Vlinderstad Shopping Center.

Ronald Oosingh | Foto: ANP 28 juni 2016

Plastic Tas 4

Jacco Lassche en Pieter Dijkstra, twee jonge ondernemers uit Emmen, staan aan het roer. De heren zijn zelf eigenaar van kledingzaak Paris2Day, deze heeft meerdere vestigingen in Noord-Nederland. Op de begane grond van de megawinkel zit een grote versie van deze kledingwinkel gevestigd, opvallend is dat grotendeels de oude V&D-look is gehouden.

Eigen formule "We hebben alle looppaden vrij gehouden zoals de V&D ook had, en we verkopen ook koffers, daar was de V&D ook sterk in", vertelt Lassche. Maar de ondernemer zegt dat verder de vergelijking met V&D spaak loopt. "Wij hebben onze eigen formule, maar we richten ons voornamelijk op kleding."

Fast Fashion "Wij zijn een fast fashion keten", vertelt Lassche over hun formule. "Dat wil zeggen dat wij elke week een nieuwe collectie hebben, dus een dame kan elke week wat nieuws shoppen." Volgens Lassche gaat dit concept zeker slagen, aangezien ze al zeven winkels hebben die naar eigen zeggen goed lopen.

RisicoEen grote megawinkel in een pand waar de V&D enkele maanden failliet is gegaan, en dat ook nog eens in een stad waar veel leegstand is, dat is een risico. "Risico's zijn er altijd, maar stilstand is achteruitgang dus we moeten zorgen dat wij bezig blijven", aldus Lassche.

"Mensen kennen dit pand, het ligt in het hart van het centrum dus we moeten met alle ondernemers in Emmen er voor zorgen dat dit een succes wordt in Emmen", voegt hij daar nog aan toe.

De kelderOp de bovenste verdieping van de Vlinderstad Shopping Center zit een vestiging van Bosma Bedden. In de kelder is nog ruimte zat, Lassche zegt met verschillende ondernemers in overleg te zijn om die ruimte te vullen. De oude plek van La Place is al ingevuld. Daar openen de eigenaren van Lounge 13 een horecazaak genaamd La Plage.