Podcast

‘Wake Up Call’: hoe NBWM ondernemers de weg wijst bij valutarisico’s

Vanaf het Mediapark in Hilversum hoor je deze werkweek elke vroege ochtend een nieuwe aflevering van 'Wake Up Call', waarin presentator Guy Hoeks praat met de ondernemer achter een onderscheidend bedrijf dat iedereen wakker schudt, verbaast en informeert over bijzondere innovaties. Vandaag is de hoofdrol weggelegd voor Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (NBWM).

Joost Derks podcast wake up call

Presentator: Guy Hoeks 5 juni 2019

In de derde aflevering van deze podcast het fintechbedrijf NBWM, voluit de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij. De oprichters zijn de onderneming gestart omdat ze zelf aanliepen tegen de hoge kosten en risico’s bij het internationaal betalen en wisselen van geld. Sinds 2013 helpt NWBM bedrijven en particulieren om valutatransacties eenvoudiger, goedkoper en beter te maken.

Financiële tips en tricks van een inspirerende fintechexpert

Guy Hoeks spreekt directeur Joost Derks over de valkuilen van internationaal ondernemen en dan vooral de valutarisico’s. Nog belangrijker: hoe ontwijk je die risico’s en heb je zo weinig mogelijk last van bijvoorbeeld sterk fluctuerende koersen in het buitenland? Een podcast vol financiële tips en tricks van een inspirerende fintechexpert.

Luister ook naar de eerdere podcasts met Siete Hamminga van Robin Radar en Bertino Verstege van Nedap.

De nieuwe podcast-serie 'Wake Up Call' is ook te beluisteren op New Business Radio, elke vroege ochtend rond 7.15 uur.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details