Nieuws Financiën

WeTransfer ziet af van beursgang vanwege onrustige markt

Techbedrijf WeTransfer ziet af van zijn beursgang in Amsterdam aanstaande vrijdag vanwege de onrustige marktomstandigheden op de aandelenbeurzen. De beurskoersen zijn de afgelopen tijd hard gedaald door zorgen bij beleggers over een sterk stijgende rente in de Verenigde Staten tegen de hoge inflatie. Met name techaandelen kregen daardoor rake klappen.

Redactie/ANP 27 januari 2022

We Transfer laptop logo

WeTransfer richt zich vooral op de creatieve sector. Foto: Shutterstock

WeTransfer kondigde eerder deze maand aan naar het Damrak te willen. De onderneming met de gelijknamige digitale verstuurdienst van bestanden mikte daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro. Met de opbrengst van de plaatsing van nieuwe aandelen wilde WeTransfer verder groeien, bijvoorbeeld door overnames te doen.

'In een verklaring stelt topman Gordon Willoughby van WeTransfer toegewijd te blijven aan het uitvoeren van de strategie'

WeTransfer heeft 87 miljoen gebruikers en 387.000 abonnees

WeTransfer heeft ook andere diensten als een online aantekeningenblok en manieren om presentaties te maken. Het bedrijf richt zich vooral op de creatieve sector. De onderneming biedt haar bestandenverstuurdienst gratis aan met reclame, maar heeft ook een abonnementsmodel voor alle diensten samen. Het bedrijf heeft 87 miljoen gebruikers en 387.000 abonnees.

In een verklaring stelt topman Gordon Willoughby van WeTransfer toegewijd te blijven aan het uitvoeren van de strategie en het groeitraject van de onderneming voort te zullen zetten.

Lees ook: Sid Sijbrandij bracht softwarebedrijf GitLab naar techbeurs Nasdaq en werd miljardair

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws