Nieuws Financiën

Oprichters platform Brxs willen jongeren laten investeren in woningmarkt

Voor jongeren is het zeer moeilijk om mee te doen in de woningmarkt. Het is ook een groep die lang moet wachten voor zij financiële zekerheid kan opbouwen. Nieuwkomer Brxs vindt dat het anders moet en maakt het mogelijk om vanaf 100 euro een stukje van een woning te kopen. Zo moet een grotere groep investeerders van de huuropbrengsten en waardestijging bij mogelijke verkoop van een woning profiteren.

Van onze redactie 25 november 2021

BRXS oprichters

Brxs is in 2021 opgericht door Amrita Ramsaransing en Filip Nuytemans. Foto's: Brxs

Via het online platform kunnen jonge vastgoedinvesteerders zoeken naar geschikte woningen en zelf een beleggingsportfolio opbouwen. Brxs heeft de eerste woningen aangekocht en is naar verwachting in januari 2022 voor iedereen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Niet alleen met miljoenen kun je volgens Brxs investeren in vastgoed

In een oververhitte markt lijkt investeren in vastgoed slechts weggelegd voor een kleine groep vermogende beleggers uit binnen- en buitenland. Alleen met een hele dikke portemonnee kunnen gewilde investeringspanden in stedelijke locaties aangekocht worden. En zo profiteren volgens de oprichters van het platform telkens dezelfde mensen van de hoge huurinkomsten en sterk toegenomen waarde van vastgoed. Met de introductie van Brxs moet een verandering op gang komen.

''Met Brxs willen we investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk maken, zodat ook jongeren controle krijgen over hun financiële toekomst''

Amrita Ramsaransing, mede-oprichter Brxs

Amrita Ramsaransing, een van de oprichters van Brxs: ,,Voor jongeren voelt de woningmarkt onbereikbaar. De forse prijsstijgingen en de noodzakelijke eigen inbreng maken het steeds moeilijker voor ze een eigen huis of appartement aan te kopen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een droomhuis, of een gezonde financiële toekomst, een onmogelijke zaak wordt. Met Brxs willen we investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk maken, zodat ook jongeren controle krijgen over hun financiële toekomst zonder dat ze concessies hoeven te doen in hun levensstijl.”

Platform draagt zorg voor de juridische en financiële zaken en beheert de woningen

Brxs selecteert woningen en koopt deze aan. Via brxsapp.com kiezen jonge vastgoedinvesteerders van 18 jaar en ouder vervolgens voor een aangekochte woning waarin ze willen investeren en hoeveel ze willen inleggen. Ze kopen zogenoemde Brxs vanaf 100 euro per stuk en stellen een eigen beleggingsportfolio samen waarover ze per kwartaal opbrengsten ontvangen.

Gebruikers profiteren volgens het platform van zowel de huuropbrengsten als de waardering van de woning als die wordt verkocht. Het bedrijf draagt verder zorg voor de juridische en financiële zaken en beheert de woningen, zodat de investeerders zich daar geen zorgen over hoeven maken.

Het bedrijf Brxs selecteert woningen en koopt deze aan.

In de strijd voor meer gelijkheid op de woningmarkt, wil Brxs op termijn aangekochte woningen via het platform voor huur aanbieden en aandeelpercentages van een woning aansluitend beschikbaar maken voor huurders en buurtbewoners. Zo kan juist de buurt profiteren van extra opbrengsten.

Startup haalde voor eerste fase 1 miljoen euro groeigeld op om platform in markt te zetten

Brxs is in 2021 opgericht door Amrita Ramsaransing en Filip Nuytemans en wil het investeren in onroerend goed democratiseren zodat iedereen makkelijk mee kan doen in de woningmarkt. De startup haalde voor de eerste fase 1 miljoen euro groeigeld op om het platform in de markt te zetten en heeft daarnaast een aparte kredietlijn opgezet om de woningen aan te kopen.

Lees ook: De woningmarkt oplossen voor starters? Zo denkt ondernemer Marijn Rolleman bij te dragen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws