Nieuws Financiën

Workshopboerderij Kampboer in Saasveld overgenomen

Workshopboerderij Kampboer in Saasveld is na twaalf jaar overgenomen. Lucy Nijhuis heeft de workshopactiviteiten in haar boerderij overgedragen aan Inge Jager, zo schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Engelbert Heideman | Foto: Reinier van Willigen 17 oktober 2016

Inge Jager en Lucy Nijhuis

De 56-jarige Nijhuis ruilde twaalf jaar geleden het fokken van zeugen in voor workshops. Geen 220 biggen meer verhandelen, maar taarten en cupcakes versieren, bijvoorbeeld. De vroegere dekstal werd verdeeld in drie ruimtes, de kraamkamer van de zeugen in vier ruimtes. Nijhuis verhuurde de ruimtes vooral aan docenten die voor de prachtige plek op het platteland vielen.

Overname

Cursusleider Inge Jager uit Bad Bentheim was één van de huurders. Jager, bedreven in het maken van onder meer brownies en bonbons, kreeg in de gaten dat Lucy er wel een beetje klaar mee was. "Toen ze zei dat ze alles wel wilde overnemen, schrok ik wel een beetje", zegt Nijhuis. Maar beide partijen waren er snel uit. "Ik had de puf en de energie niet meer, zat al een tijdje in het rode gebied."

In goede handen

De Saasveldse liep zondag tijdens de Open Inspiratiedag opgelucht en tevreden rond. In de wetenschap dat de Workshopboerderij nu in goede handen is bij Jager, zegt ze: "Dat geeft mij een goed gevoel. Ik kan me op mezelf richten."

Op de foto: Inge Jager (links, de nieuwe eigenaar) en Lucy Nijhuis