Nieuws Financiën

Zeeuws-Vlaamse taxichauffeurs binden in

Na een gesprek met de nieuwe WMO-vervoerder Taxi De Vlieger zien de chauffeurs van Taxi Grenszicht en Taxi Segers af van actieplannen schrijft PZC vrijdag.

Van onze redactie 11 maart 2016

Taxi Klap

Lees ook:Klap Zeeuws-Vlaamse taxi

OnrustDriekwart van de Zeeuws- Vlaamse chauffeurs zal worden overgenomen door het Zierikzeese Taxi De Vlieger. Het is een vereiste in dergelijke gevallen waarin de taxi-CAO voorziet. Volgens de OPOV-regeling moet een vervoerder die een contract overneemt 75 procent van de chauffeurs overnemen. Met behoud van contracturen, -tijden en inhoud van het werk. Taxi De Vlieger had eerder al toegezegd niet te zullen tornen aan de regels. Nietemin was er onrust.

Gesprek"Dinsdag is er een gesprek geweest tussen De Vlieger en de chauffeurs", vertelt Ronald de Jonge van -nu nog WMO-vervoerder- Taxi Grenszicht in Clinge. De Jonge is na het gesprek een stuk geruster op de toekomst van zijn chauffeurs. "Ik had het idee dat het wel goed zat met De Vlieger. Voor de chauffeurs geldt: je kunt wel moeilijk doen maar uiteindelijk moet je toch eieren voor je geld kiezen. Je hebt toch een loon nodig. Ik heb nog gezegd 'voor mij hoeven jullie niet te strijden. Ik vind het wel heel lief maar jullie zouden jullie eigen ruiten ingooien'."