Nieuws Financiën

Zeeuwse ondernemers openen eerste kattencafé van Zeeland

Chantal van der Laan (31) uit Goes en Quinta Koolen (27) uit Kwadendamme openen volgend jaar het eerste kattencafé van Zeeland. Dat schrijft de PZC vrijdag.

Van onze redactie 21 oktober 2016

Kattencaf 6

Terwijl een kat lekker ligt te snorren op de stoel naast je, kun jij genieten van een warme kop koffie. Het concept van een kattencafé kenden we al, maar in Zeeland was er nog geen. Daar wilden twee jonge Zeeuwse ondernemers verandering in brengen. In de loop van 2017 moet hun kattencafé 'Kat & Schotel' in Goes de deuren openen.

Kattenliefde

Het idee van Koolen en Van der Laan is ontstaan vanuit hun liefde voor katten. Het begon bij hen te kriebelen na het zien van verschillende filmpjes, foto's en berichten van andere kattencafés in het land. Bovendien biedt het ook voor henzelf een uitkomst, omdat beide vrouwen chronisch ziek zijn. Van der Laan heeft epilepsie en Koolen de ziekte van Lyme.

Uitdaging

"Het is voor ons daarom lastig een passende baan te vinden", staat er geschreven op hun website. Een eigen onderneming starten is ook een behoorlijke uitdaging, stellen ze. Maar door het zelf te doen, hopen ze een werkomgeving creëren, aangepast op hun beperkingen, waarin ze beiden goed kunnen functioneren.

Waar het café precies komt, weten de initiatiefneemsters nog niet. Ze zijn nu op zoek naar naar een geschikt pand in Goes.

Foto: ANP