Nieuws Financiën

ZZP'ers boerden vooral goed op de Bevelanden

Vooral op de Bevelanden verdienen zelfstandigen zonder personeel bovengemiddeld, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit bericht PZC woensdag.

Van onze redactie 9 maart 2016

ZZP Verdienen 1

De meeste zzp'ers in de gemeenten Goes, Borsele en Kapelle verdienden in 2013 meer dan in de rest van het land. Hetzelfde geldt voor de gemeente Tholen. Met name in de landbouw werd dat jaar goed verdiend, gemiddeld meer dan 40.000 euro.

In Zeeland waren in 2013 in totaal 18.500 zelfstandigen zonder personeel actief. Met 1500 zzp'ers telde de gemeente Veere naar verhouding de meeste zelfstandigen in Zeeland. Als enige gemeente in Zeeland maakten zzp'ers meer dan 16 procent uit van de werkende bevolking. Ook in Sluis, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Tholen zijn naar verhouding veel zzp'ers. In Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen is minder dan 10 procent actief als zzp'er. De bouw, landbouw, handel en horeca zijn bedrijfstakken waar veel zzp'ers actief zijn. Hun aantal nam in de periode 2011-2013 nauwelijks toe. De afgelopen jaren zijn veel mensen als zzp'er aan de slag gegaan in de zorg. Over 2014 en 2015 heeft het CBS nog geen cijfers bekend gemaakt.