Video Het Groeicollege

Groeien tegen de stroom in: het kan met Het Groeicollege

Hoe ga je je bedrijf laten groeien in tijden van inflatie, personeelstekort en stijgende grondstofprijzen? In de radioshow De Ondernemer Live bespreken Merijn Storm van Leeuwen, oprichter van Unbrick, en Tom Mom, hoogleraar Strategische Groei en Implementatie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam de groeimogelijkheden van Unbrick.

Van onze redactie 19 oktober 2022

?autoplay=1&enablejsapi=1&mute=1

,,Een ontzettend sterk verhaal voor de maatschappij,” zo reageert professor Tom Mom in het radioprogramma enthousiast op de propositie van Unbrick. Het Edese bedrijf ontwerpt en verkoopt steenloze, modulaire huizen, die via een online configurator kunnen worden samengesteld en binnen een paar dagen bewoonbaar op de bouwplaats kunnen worden afgeleverd.

Het Groeicollege

Gun jezelf deze investering en maak een vliegende start in 2023! Doe mee met Het Groeicollege. Voor slechts 1895 euro p.p. doe je mee aan een volledige opleiding inclusief persoonlijke teamcoach en een certificaat vanuit de Erasmus Universiteit. Voor deelname van een tweede persoon geldt een gereduceerd tarief. Bekijk hier het hele programma en download de brochure.

Unbrick wil Tesla van de huizenmarkt zijn

Dat ook economische tegenwind kansen biedt, bewijst Unbrick. Hoogleraar Mom ziet de innovatieve kracht helemaal: ,, Het gaat over duurzaamheid. Het gaat over het versnellen van de woningbouw. En het gaat over innovatie. Dat is een goed verhaal naar de maatschappij, naar investeerders, maar ook naar je medewerkers. Tegenwoordig staat het tekort aan personeel echte groei in de weg. Een sterk verhaal dat voorbij gaat aan alleen je product, maar dat apelleert aan de behoefte van mensen, helpt enorm.”

,,We willen de Tesla van de huizenmarkt zijn. Want waarom kun je wel een auto online bestellen, maar niet een huis,” licht Storm van Leeuwen de 'why' van Unbrick toe. Wie bij Unbrick een huis koopt, weet dat alles is gedaan om verspilling van materialen en vervuiling tegen te gaan, zo vertelt Storm van Leeuwen aan presentator Roland Tameling.

,,We maken duurzame, modulaire woningen. Onze huizen zijn helemaal van hout. We gebruiken geen stucadoors, geen elektriciens, geen kit, geen beton (alle onderdelen zijn er al ingebouwd voor de bouwplaats, red.). Alle elementen die vervuilend zijn in de bouw hebben we uit ons proces gehaald. Daardoor kunnen we heel snel bouwen. We bouwen een zespersoons woning in twee dagen in de fabriek en zetten het in acht uur op de bouwplaats neer. Dan kun je er in principe meteen in.”

Tom Mom, hoogleraar Strategische Groei en Implementatie aan de Erasmus Universiteit en docent van Het Groeicollege.

Weten wat er speelt, of je momentum hebt

Groei door na te denken over het verhaal achter je product; het is een van de lessen die Tom Mom ondernemers in de groei wil meegeven tijdens Het Groeicollege, waarvan de editie 2022 inmiddels in volle gang is. Mom is daarin een van de docenten, naast prof. dr. Justin Jansen, Hoogleraar Ondernemerschap Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Samen hebben ze het laten groeien van startups en scaleups tot hun expertise gemaakt. In het boek 'Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen' hebben ze die kennis gebundeld, hetgeen de leidraad vormt voor de lessen die je als ondernemer meekrijgt tijdens het programma van Het Groeicollege.

Merijn Storm van Leeuwen onderschrijft de visie van Mom helemaal. ,,Mijn collega-spreker heeft daar zeker gelijk in. Door onze missie en de manier waarop we met onze mensen omgaan hebben we weinig moeite om personeel te vinden.”

Met het businessmodel wil Unbrick de markt verstoren. ,,Heel goed,” zegt Tom Mom, die drie zaken onderscheidt die de groeiende ondernemer in het achterhoofd moet houden. ,,Je moet goed naar buiten kijken. Weten wat er speelt en of je momentum hebt. Een tweede punt dat je als ondernemer goed moet begrijpen: wat maakt mij echt uniek? Uiteindelijk komt dit allemaal uit bij de klant. De klant moet centraal staan. Die drie elementen samen zorgen ervoor dat je als bedrijf kunt groeien.”

Lees ook: Oorlog, inflatie en een energiecrisis: waarom het slim is om Het Groeicollege te volgen

"In ons hoofd hebben we allemaal die klant centraal staan. Maar is dat zo in de praktijk?"

Tom Mom

Unbrick kan die elementen allemaal afvinken, meent de docent van Het Groeicollege. Dat kan niet iedere ondernemer. Neem die klantbeleving. ,,In ons hoofd hebben we allemaal die klant centraal staan. Maar is dat zo in de praktijk?”

In Het Groeicollege gaan de docenten in op de belangrijke groei-vragen en toetsen die aan de praktijk van jouw bedrijf. Zo kun je je bedrijf naar een volgende fase laten groeien. Mom: ,,Belangrijke redenen om je aan te melden voor Het Groeicollege. Kun je op een andere manier naar je bedrijf kijken, dan kun je ook innoveren en de onderneming in een hogere versnelling laten functioneren. Wij helpen je er graag bij.”

Lees ook: Het Groeicollege Leiderschap: ontwikkel je van 'meewerkend voorman' naar de juiste leider

Het Groeicollege Leiderschap

Van de makers van Het Groeicollege

Nieuwsgierig geworden naar Het Groeicollege? Neem dan ook een kijkje bij de opleiding Het Groeicollege Leiderschap, van de makers van Het Groeicollege. Ontdek welke leiderschapsstijl bij jou past en ontwikkel jezelf van ‘meewerkend voorman’ naar ‘bestuurder’ en vooral naar de juiste ‘leider’.

Ja, ik wil meer informatie