Nieuws Het Groeicollege

Groeien doet Circle Closet door middel van crowdfunding en een uitgekiend businessmodel

Met het online platform Circle Closet brengt ondernemer Florentine Gillis huurders en verhuurders van gelegenheidskleding samen. Groot voordeel: exclusieve kleding krijgt zo een langere levensduur. Een slim businessmodel waarin talloze groeikansen huizen. Tijd voor de volgende stappen. Maar hoe? Justin Jansen, hoogleraar en docent aan Het Groeicollege, deelt enkele adviezen waar ook jij je voordeel mee kan doen..

Van onze redactie 30 juni 2022

Florentine Gillis, oprichter van Circle Closet, was dinsdag 28 juni in de studio van De Ondernemer Live aanwezig. Ze vertelde presentator Remy Gieling en co-hosts Roland Tameling en Sander Lusink (brand director Oger) over haar circulaire kledingplatform. In 2021 begon ze Circle Closet als lean startup. Door verschillende proposities eerst klein uit te testen en feedback te verzamelen van pilotklanten, kon er na een half jaar opgeschaald worden. Inmiddels telt het bedrijf vijf medewerkers en een kantoor en showroom in Amsterdam. Met name na het eindigen van de coronamaatregelen in februari van dit jaar ziet Gillis de markt sterk aantrekken.

Crowdfunding mooie tool om ambassadeurs te werven voor circulair platform

Kortom: het is tijd voor de volgende stappen om Circle Closet verder te laten groeien. Om op te schalen besloot Gillis een crowdfunding-actie op te zetten. ,,We hebben daarvoor een aantal doelen. We willen onze collectie verdubbelen, meer maten toevoegen en meer aan marketing doen. Crowdfunding is ook een mooie tool om ambassadeurs te werven voor ons platform en onze missie, want het is een ander model dan mensen gewend zijn. En omdat de crowdfunding deels uit een lening bestaat en deels uit een tegoed voor het platform, creëren we daarmee gelijk nieuwe klanten.”

Met Circle Closet richt Florentine Gillis zich op huur en verhuur van exclusieve kleding. Foto: Lidian van Megen

Welk advies heeft Justin Jansen van Het Groeicollege voor Florentine Gillis?

Prof. dr. Justin Jansen, hoogleraar Ondernemerschap aam de Erasmus Universiteit en Rotterdam School of Management, academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en onder meer mede-auteur van de bestseller Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, schoof 28 juni ook aan via een videoverbinding. Hij is één van de docenten bij Het Groeicollege, een gezamenlijk initiatief van De Ondernemer, nlgroeit en het Erasmus Centre for Entrepeneurship. Hier lees je er meer over. Welk advies heeft hij voor de ondernemer achter Circle Closet. En wat kan jij er als ondernemer van leren?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws