In 2014 begon Ahmed in Bakkerij De Meester Vught met het verkopen van een lading halal worstenbroodjes. Dat sloeg aan. Inmiddels zijn onder meer worstenbroodjes, saucijzenbroodje en kebabs van Kadir's in nagenoeg alle supermarktketens in Nederland verkrijgbaar.De omzet steeg van 23.000 euro in 2019 naar 1,6 miljoen euro vorig jaar, is te lezen op AD.nl.
Kadir: ‘Worstgeschiedenis wordt worsttoekomst’
Om niet langer afhankelijk te zijn van leveranciers wil Kadir het heft in eigen hand te nemen met een eigen productiehal. ,,Met ruim 1.000 vierkante meter is er genoeg ruimte om onze ambities te realiseren”, aldus Ahmed. Volgens hem is ‘alles al ingericht op productie’. Want in het pand werden tientallen jaren worstenbroodjes gebakken, onder meer door Snackfabriek Beckers. ,,Worstgeschiedenis wordt worsttoekomst. Natuurlijk gaan we het straks anders doen. Happy halal, met ons eigen recept, met meer smaak”, zegt Ahmed.
Volgens hem is de worstenbroodmachine inmiddels besteld. ,,We kunnen het pand en de vloer bedrijfsklaar maken. Maar we hebben nog enkele tonnen nodig voor de aanschaf van een rijskast, vriescel, stoomkast en koelcel. Met de steun van nieuwe (of huidige) investeerders kunnen we nog deze herfst open.”
‘We willen halal mainstream maken’
Met de eigen productielocatie reageert Ahmed op de toenemende vraag naar halalsnacks, waarbij het vlees volgens de islamitische richtlijnen is bereid. ,,De potentie van halalproducten is enorm, vooral ook omdat iedereen ze kan eten. Uit eigen onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat ook veel mensen zonder moslimachtergrond halal proberen. We willen halal mainstream maken, maar dan wel met alleen ‘tienen’ die uit de oven komen. Daarnaast houden we prijs in eigen hand en kunnen we leveringszekerheid garanderen.”
Benodigd: 1 miljoen euro
Ahmed probeerde vorig jaar tevergeefs via een sharefundingsactie binnen 1 miljoen seconden 1 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor de de worstenbroodjesfabriek. Dat lukte helaas niet, maar kijk via deze link op Eyevestor voor meer informatie over Kadir’s en zijn sharefunding.