Nieuws Innovatie

Bedrijven regio Arnhem in 'Innovatie Top 100'

De Arnhemse bedrijven HyGear en SalesWizard BV zijn in de Top 100 terecht gekomen van de meeste vernieuwende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf van het land. Ook ABT uit Velp staat in de Top 100, meldt de Gelderlander.

HARRY VAN DER PLOEG 11 juli 2016

Waterstof tanken tankstation rhoon

Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. De Kamer van Koophandel kiest uit deze lijst na de zomer een bedrijf dat zich de grootste vernieuwer van Nederland mag noemen.

Minifabriekjes

HyGear, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk, krijgt lof toegezwaaid als bedrijf dat voorop loopt met de productie voor 'betaalbare waterstof' voor de voortdrijving van bussen en auto's.

HyGear doet dat met 'minifabriekjes' die op de plek worden geinstalleerd van de eigenaar van de vervoermiddelen of van industriën die gebruikmaken van waterstof. Deze productiemethode bespaart veel geld aan transportkosten. Ook wordt het milieu veel minder belast.

Powerboost

Sales Wizard, gevestigd aan de Lovinklaan in Arnhem, is gespecialiseerd in het bouw van professionele websites in de zoekmachine van Google. Het bedrijf weet uit die zoekmachine potentiële klanten voor een bedrijf te werven. 'Een website is als een tweede vestiging waarmee je klanten kunt vinden die je anders nooit binnen zou krijgen', stellen ze bij SalesWizard.

De ingenieurs van ABT hebben een versterkingsmethode ontwikkeld voor galerijen en balkons die zo'n 60 jaar geleden van beton zijn gemaakt. De afgelopen jaren is gebleken dat dit soort constructies het vroeg of laat begeven. Naar aanleiding van het instorten van de Antillenflat in Leeuwarden in 2011, ontwikkelde ATB een 'powerboost' voor de wapening van het beton.

Jury

Op 29 september maakt een jury onder voorzitterschap van de succesvolle zakenman en voormalig tv-producent Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dat gebeurt tijdens de Dag van de Innovatie in Amsterdam. De kandidaten voor de Top 100 zijn geselecteerd uit 300 inzendingen.

Nadere info over de andere kandidaten vind je hier.