Nieuws Innovatie

Blogtop 5: Zo help je Google met het vinden van jouw pagina

Wil je met jouw website hoog scoren in Google, dan is het belangrijk om ‘zoekmachinevriendelijk’ te schrijven. Ingewikkeld? Nope. Berry ten Hoven ontdekte een handige tool waarmee je teksten optimaliseert terwijl je schrijft. In de best gelezen blog van deze week deelt hij zijn ervaringen. Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? Wij zetten 'm voor je op een rijtje.

De Ondernemer 28 oktober 2016

Blogtop5 google

1. Zo Help je Google met het vinden van jouw pagina - Berry ten HovenAls je Google een handje helpt om jouw pagina’s goed te vinden, kan dat er zomaar voor zorgen dat je twee keer zoveel klanten krijgt via je website. Dat zoekmachinevriendelijk schrijven lijkt erg ingewikkeld, maar er is nu een tool waarmee dat makkelijk wordt.

2. Oplossing voor tijdrovend klusje boekhouden - Michel MeeuwseZe zijn uiterst zeldzaam. Ondernemers die écht met plezier hun boekhouding doen. De meesten vinden het een vervelend en vooral tijdrovend klusje. Die kostbare tijd besteed je toch het liefst aan je bedrijf?

3. Veranderen geeft uiteindelijk een enorme kick! - Fred RutgersTwee schoenenverkopers worden door hun baas naar Afrika gestuurd. Na een paar dagen stuurt verkoper één zijn baas een somber bericht: 'Schoenen zijn hier onverkoopbaar, niemand draagt hier schoenen!' De tweede verkoper stuurt zijn baas een enthousiast spoedbericht: 'Stuur zo snel mogelijk, zoveel mogelijk schoenen, Niemand heeft hier nog schoenen, dus er ligt een enorme markt!'. Wie van de twee heeft gelijk?

4. De need to knows van een belscript bij telefonische acquisitie – Richard ST de VriesTelefonische acquisitie is voor veel ondernemers een bedrijfsactiviteit die laag op de 'to do-lijst' staat. Op de vraag waarom hoor ik van deelnemers de volgende twee argumenten. “Potentiële klanten hebben geen tijd”. En “Klanten zijn niet te bereiken”. Kortom: bellen naar potentiële klanten? Een heilloze weg! In dit blog geef ik praktisch bewezen argumenten van de voordelen van een belscript bij het bellen naar klanten.

5. Echt sociaal zijn, is zakelijk voordelig – Arjan Nieuwbeerta Stel je eens voor: je zit heerlijk te werken op een terras met uitzicht over het water. Knappe serveerster, kopje koffie binnen handbereik, broodje zalm: wat een leven. Door alle taken die je nog moest doen de afgelopen week ben je helemaal niet meer toegekomen aan je LinkedIn-berichtjes en Twitter. Vandaag ben je vastbesloten te gaan netwerken met deze online onbekenden. Wie weet wie er allemaal klaarstaan om door je opgemerkt te worden? Maar eerst zelf maar eens even een post delen over hoe lekker je hier toch zit.