Aangeboden door Vodafone Business

Branded Content Innovatie

Business Scan: binnen 5 minuten zien hoe je digitaal kunt innoveren

De coronacrisis heeft ook in het MKB de digitalisering versneld. Retailers openen webshops, thuiswerken is de norm en ondernemers gaan op zoek naar de beste manier om digitaal klanten te vinden en behouden. Ondernemers die willen weten of ze klaar zijn voor de digitale toekomst, of wat daar nog voor nodig is, vinden binnen vijf minuten antwoorden. Meer weten? Klik hier voor de Business Scan.

Van onze redactie 30 maart 2021

Vodafone business scan

Vragen over nu en straks

De Business Scan bestaat uit een serie vragen over de huidige situatie in het bedrijf en de wensen met het oog op de toekomst. ,,We stellen vragen als: hoe afhankelijk is de onderneming van stabiel internet? Wat gebeurt er bij uitval? Is een back-up verbinding nodig? Wat als er naast laptops en mobiele telefoons veel andere apparaten zoals machines, sensoren en beveiligingscamera’s met het internet verbonden zijn? Ons team van consultants loopt na de scan desgewenst alle aanbevelingen en mogelijkheden door,” aldus een woordvoerder van Vodafone. Klik hier voor de Business Scan. Binnen vijf minuten weet je hoe je digitaal kunt innoveren.

'Ik wist niet dat dat kon'

Ondernemer doet Business Scan

We vroegen een ondernemer in de zorg (vier werknemers) om de Business Scan te doen. ,,De scan ging heel gemakkelijk. Ik ging er zo doorheen. De vragen waren duidelijk, de adviezen ook,” vertelt zij. ,,Het zijn veel adviezen, ik had al snel behoefte om iemand te bellen.” Wat kwam het meeste van pas? ,,Voor vijf euro per maand via je mobiel een telefoontje doorschakelen naar het mobiele nummer van een collega, dan kan dat wel interessant zijn. Ik wist niet dat dat kon.” De ondernemer heeft zelf geen digitale expertise in huis. ,,Als ik dit soort zaken wil vernieuwen, neem ik contact met ze op om meer te weten over de mogelijkheden en de kosten. Het allerfijnste zou ik het vinden als iemand het allemaal voor mij regelt.”

Videobellen, vertrouwelijke gegevens delen

Vragen over thuiswerken in de Scan hebben te maken met gemak en veiligheid. ,,Worden er veel zware bestanden tegelijk gestuurd? Zit daar vertrouwelijke informatie bij zoals patiëntgegevens of juridische informatie? Wordt er vaak van videobellen gebruik gemaakt met veel mensen tegelijk? Zijn computers en telefoons voldoende beschermd tegen virussen en cyber aanvallen? Vaak zie je dat een deel van de vragen door ondernemers al is onderzocht, maar dat er ook zaken over het hoofd worden gezien.”

48 procent werkt thuis

Eind 2020 werkte 48 procent van de werknemers thuis. Van hen deed 35 procent dat volledig en 14 procent combineerde thuiswerken met werken op locatie. Nog niet al het werk dat vanuit huis gedaan kan worden, gebeurt ook thuis. Van de werknemers die niet volledig thuis werken, geeft 1 op de 7 aan dat zij hun werk meer vanuit huis zouden kunnen doen.

Systeem leert van de antwoorden

Beantwoorden van de vragen (eens of oneens) in de Scan levert binnen vijf minuten per bedrijf een specifiek resultaat op, onderverdeeld over zaken als flexibel werken, veiligheid en verbindingen. Ook zaken als 5G en Internet of Things komen aan bod. Het systeem achter de Business Scan leert van de antwoorden die ondernemers geven als zij de scan doen. ,,Het systeem kijkt naar alle historische gegevens in onze databases, zoals: wat voor soort bedrijven gebruiken welke welke diensten? Het systeem vergelijkt het type bedrijf van de bezoeker met die historische gegevens om de juiste aanbevelingen te selecteren. En op basis daarvan worden bepaalde diensten en pakketten aanbevolen. Naarmate de kennis toeneemt worden de aanbevelingen steeds specifieker. En kunnen we steeds meer maatwerk op onze pakketten toepassen.”

Meer weten? Doe de Business Scan! Binnen vijf minuten weet je hoe je digitaal kunt innoveren.

tracking pixel