Aangeboden door Visa

Branded Content Innovatie

Lokale topper Deli K’s bereikt extra klanten met videobellen en bestellen via chat

Nu klanten terughoudender zijn om naar de winkel te komen, gaat Deli K’s uit Hoofddorp naar de klanten toe. Ondernemers Ingrid en Bruno van Es brengen de delicatessen thuis. Er kan besteld worden via chat en een webshop is in de maak. Alvast meer weten? Kijk hier.

Bram de Vrind 3 maart 2021

Ingrid Bruno Deli Ks

Ondernemersechtpaar Ingrid en Bruno van Es van Deli K's.

Lokale ondernemers gaan de crisis te lijf met digitalisering, veerkracht en klantgerichtheid. Visa ondersteunt ondernemers met betaalgemak. In samenwerking met De Ondernemer worden in deze serie lokale helden aan het voetlicht gebracht. Lokaal maakt het verschil!

Gembersiroop, olijventapenade, vijgenbrood, bergkazen, olie en azijn van de tap, Hoofddorps speciaalbier, bruschettamix, zelf gebrande noten, truffelproducten én kazen in alle soorten en maten. Het water loopt ons in de mond als Ingrid en Bruno van Es via de videoverbinding een rondleiding door de winkel geven.

Online rondleidingen zijn voor het ondernemerspaar dagelijkse kost. Bij Deli K’s kunnen klanten via chat, mail en telefoon bestellen. Ingrid en Bruno leiden de klant indien gewenst virtueel rond door de winkel of sturen video’s van producten. Zo biedt het echtpaar persoonlijke service zonder dat de klant langs hoeft te komen. Aan het eind van de dag leveren Ingrid en Bruno de delicatessen persoonlijk af in Hoofddorp. ,,In plaats van rechtstreeks naar huis te rijden, nemen we nu de toeristische route langs onze klanten. We zijn blij dat we onze vaste klanten zo kunnen blijven bedienen. En het kost niet eens veel extra moeite”, zegt Ingrid.

Winkel blijft ook in coronatijd open

Het echtpaar heeft de kaas- en delicatessenwinkel nu bijna vijf jaar. Bruno was daarvoor ondernemer in beddengoed en Ingrid werkte bij een schoonmaakbedrijf. Ze zagen een gat in de markt: het centrum van Hoofddorp had nog geen kaaswinkel. De winkel is ook in de coronatijd open gebleven. ,,Maar steeds meer klanten gaven aan dat ze liever niet meer naar de winkel kwamen. Daarop zijn we gaan bezorgen.”

Visa ondersteunt lokale ondernemers met betaalgemak en tips over digitale betalingen. Ook interesse in kortere connecties, sneller afrekenen? Kijk hier voor meer info.

Lees ook: Deze lokale ondernemers gaan crisis te lijf met digitalisering, veerkracht en klantgerichtheid

Om de klanten van de bezorgmogelijkheden op de hoogte te brengen, hebben Ingrid en Bruno het bestelnummer groot op hun winkelruit gezet. Op de website is een extra pagina toegevoegd met knoppen om te bestellen via chat, telefoon en mail. Klanten weten de zaak vooral via chat te vinden: ,,Ik krijg zelfs om half twaalf ’s avonds berichtjes: welke smaken cannoli heb je?”, lacht Ingrid. Via de bezorgservice leert het ondernemerspaar de klanten ook beter kennen. ,,Als je spulletjes thuis komt brengen, zie je hoe mensen wonen en wat hun smaak is. Dat nemen we mee in het aanbod.”

Eén van de winnaars van GeniaalLokaal-campagne Visa

Deli K’s kon bovendien een online reclamebudget van 2.000 euro inzetten als één van de winnaars van de GeniaalLokaal-campagne van Visa. ,,Superleuk dat we in de prijzen vielen. Het heeft ons ook concreet klanten opgeleverd. Toen de reclame er net uit was, kregen we bijvoorbeeld ineens bestellingen vanuit het noorden van het land.” Meer weten over betaalgemaak voor lokale ondernemers? Kijk hier.

''We zijn bezig om de webwinkel in te vullen met goede foto’s en de mogelijkheid om online te betalen, onder andere met Visa''

Ingrid en Bruno van Es, Deli K's

Het is sinds de coronaperiode sowieso extra druk bij Deli K’s. Dat komt volgens Ingrid omdat de bezorgservice aanslaat, maar ook doordat restaurants de deuren moesten sluiten. ,,Mensen kunnen niet uiteten en bestellen bij ons een avondje genieten. Kaasfondue is bijvoorbeeld populair.”

De bezorgservice blijft ook na coronatijd actief

Ingrid en Bruno willen nog meer klanten van buiten de regio bereiken. Een webshop is in de maak. ,,We zijn bezig om de webwinkel in te vullen met goede foto’s en de mogelijkheid om online te betalen, onder andere met Visa.” Ook gaan Ingrid en Bruno nog na hoe ze hun Franse kazen het beste kunnen verzenden. ,,We zijn op zoek naar een goede koelverpakking.”

De bezorgservice blijft ook na coronatijd actief. ,,Als klanten hun kazen liever bezorgd hebben, geen probleem. Het maakt ons niet uit om ’s avonds 300 meter verder naar huis te moeten rijden. Bovendien komen we nu in hoeken van Hoofddorp waar we nog nooit waren geweest en leren we de omgeving dus beter kennen!” Inspiratie dankzij dit verhaal? Kijk hier snel verder...

Lees ook: Hoe lokale held King Bike Studio zich onderscheidt met gratis haal- en brengservice

Visa ondersteunt lokale ondernemers met betaalgemak en tips over digitale betalingen. Ook interesse in kortere connecties, sneller afrekenen? Kijk hier voor meer info.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Advertisement