Nieuws Innovatie

Niet te missen autoprimeurs voor de zakelijke rijder

De autoshow van Genève, die deze week openging, geldt mondiaal nog altijd als een van de belangrijkste autotentoonstellingen. Een greep uit het nieuws van de beursvloer.

Niek Schenk 13 maart 2017

Autobeurs geneve alpine autos primeurs

1. Volvo XC60

Bij het design van de nieuwe XC60 werd overduidelijk de grotere XC90 als lichtend voorbeeld genomen. Hij neemt er ook veel technologie van over. De XC60 kan zelfstandig een uitwijkmanoeuvre uitvoeren, als automatisch remmen niet afdoende is.

2. Opel Insignia Sports Tourer

Opels nieuwe topmodel, de Insignia, staat in Genève ook als stationwagon: de Sports Tourer. Hij is aanzienlijk ruimer dan de vorige generatie, dankzij de 9 centimeter langere wielbasis. In de loop van dit jaar is hij te koop.

3. Volkswagen Arteon

Dit is de opvolger van de CC. In het design is nadrukkelijk gezocht naar emotie, iets wat bij Volkswagen niet altijd vanzelfsprekend is. De grotere wielbasis belooft veel ruimte. Rond de zomer arriveert hij in Nederland

4. Nissan Qashqai

heeft de Qashqai een ingrijpende facelift laten ondergaan. Bovendien werd de techniek flink opgefrist. Dankzij ProPilot kan de Qashqai nu op snelwegen autonoom rijden. Verder is het onderstel opnieuw afgesteld.

5. Alpine A110

Lang verwacht, maar in Genève staat dan eindelijk de productieversie van de Alpine A110. De beroemde Franse sportauto van weleer beleeft hiermee zijn comeback. De tweezitter heeft een aluminium carrosserie om gewicht te besparen.

6. DS7 Crossback

De Nederlandse ontwerper Ivo Groen creëerde de allereerste auto die exclusief voor het merk DS is gemaakt. Hij is dus niet afgeleid van een Citroën-model. Weinig knoppen en twee grote 12-inch schermen kenmerken het interieur. Volgend jaar is hij te koop

7. Mitsubishi

Eclipse Cross Deze compleet nieuwe crossover met 4x4 vult het gat tussen de ASX en Outlander. De achterbank is verschuifbaar en het infotainment bevat een touchpad op de middenconsole. Hij staat komend najaar bij de Nederlandse dealers.

8. Suzuki Swift

De Swift is al jaren ook in Nederland populair. Deze compleet nieuwe generatie staat in april bij de dealers. De basisversie weegt slechts 815 kilo, wat het weggedrag en het brandstofverbruik ten goede komt. Bovendien is de Swift ruimer geworden, vooral op de achterbank.

Lees ook: Nieuwe regels bijtelling: dit verandert in 2017