Aangeboden door Scholt Energy

Branded Content Duurzaamheid

Hoe Scholt Energy bedrijven ondersteunt bij het efficiënt omgaan met energie-inkoop en verduurzaming

Waar moeten bedrijven beginnen als ze hun energiezaken op orde willen krijgen? Veel bedrijven weten het niet, terwijl de energietransitie, overheidsverplichtingen en sterk fluctuerende prijzen hen juist dwingen om hun energiezaken goed te regelen. Zakelijk energiespecialist Scholt Energy uit Valkenswaard ondersteunt bedrijven bij het toepassen van een energiestrategie, waardoor ze zorgelozer naar de toekomst kijken.

Peter Westhof 7 september 2023

Scholt energy

Het snelgroeiende Scholt Energy is met 300 medewerkers actief in vier landen: Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Het ondersteunt grootzakelijke bedrijven bij vaste en/of variabele energie-inkoop op verschillende markten, het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen, energiesturing en energiebesparing. Hierbij richt de leverancier zich op bedrijven met een energieverbruik dat hoger dan 200.000 kWh elektra of 40.000 m2 gas per jaar is.

Volgens Scholt Energy is er momenteel heel veel aan de hand op de energiemarkt en moeten bedrijven hier actief mee aan de slag. Zowel met de strategische inkoop van energie als met verduurzaming. ,,Voor grotere bedrijven geldt tegenwoordig een energiebesparingsplicht met een aanvullende informatieplicht. Bedrijven moeten de overheid hierdoor verplicht informeren over de besparingsmaatregelen die zij doorvoeren. Ondernemers vragen zich zo af: waar begin ik met mijn verduurzaming? Hoe kan ik efficiënt omgaan met mijn energiekosten? En hoe kan ik überhaupt besparen? Scholt bekijkt als energiepartner allereerst de energie-inkoop van het bedrijf. Is daar een mogelijkheid tot optimalisatie en risicospreiding? Vervolgens kijken we met een realistische blik naar welke (rendabele) mogelijkheden er zijn op het gebied van verduurzaming”, vertelt Rob van Gennip, ceovan Scholt Energy.

Netcongestie en aansluiting op het net

Er zijn bij bedrijven steeds meer vragen over belangrijke thema’s zoals netcongestie (een soort filevorming op het elektriciteitsnet) en over de grootte van een aansluiting op het energienet. ,,Bedrijven kloppen snel bij ons aan met dit soort vragen. Om ze hierbij te helpen geven we ze inzicht in de markt, advies over hun inkoopstrategie en laten we ze kennismaken met bekende en nog onbekende duurzame oplossingen. Zo kan ons Energy Transition Services team, met specialisten op verschillende vakgebieden, beoordelen welke oplossing voor een bedrijf het meest geschikt is. Denk hierbij aan het combineren van een zoninstallatie met een batterij, zodat een bedrijf op dure verbruiksmomenten zelfvoorzienend is. Of je energie rechtstreeks afnemen van een lokaal zon- of windpark en de inzet van laadpalen optimaliseren door middel van Charge Management. Onze specialisten hebben veel kennis van zaken en de mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor klanten altijd optimaal geïnformeerd worden.”

Als energiepartner ondersteunt en ontzorgt Scholt Energy een bedrijf bij al hun energiezaken. Hierdoor is de ondernemer zekerder over zijn of haar energiezaken in de toekomst.

Snelgroeiende energiepartner met ervaring

Scholt Energy is in 2005 begonnen als energieleverancier en levert inmiddels meer dan 10.000 bedrijven. De jaarlijkse omzet bedraagt 2,3 miljard euro. ,,We zijn actief in diverse branches, zoals de metaal-, vlees-, koel- en vries- en voedingsmiddelenindustrie, maar ook bij franchisers. Voorbeelden van onze klanten zijn VDL, Van der Valk, Hanos, Albert Heijn, Hessing en Mora. Scholt Energy heeft door haar werkwijze een hoge klanttevredenheid. Je spreekt altijd iemand met kennis van zaken, we hebben een zeer persoonlijke aanpak en richten ons op langdurige partnerschappen met bedrijven.”

Pro-activiteit staat bij Scholt Energy daarom ook hoog in het vaandel. ,,We onderbouwen onze inkoopadviezen aan de hand van marktontwikkelingen, voeren jaarlijkse besparingschecks uit en informeren onze klanten over wet- en regelgeving vanuit de overheid. Met deze proactieve rol onderscheidt Scholt Energy zich van andere zakelijke energiespecialisten. Het belang van onze klanten staat dus altijd voorop en samen met hen versnellen we de energietransitie”, zegt Van Gennip.

Scholt Energy zet haar diensten internationaal in en streeft naar de ambitie om de energiemarkt te veroveren met haar kennis, expertise en ontzorging. Het bedrijf overweegt zich ook te richten op het Verenigd Koninkrijk en loopt voorop in het onderzoeken en toepassen van energie-efficiënte oplossingen.

Scholt Energy ondersteunt bedrijven bij het toepassen van een energiestrategie, waardoor ze zorgelozer naar de toekomst kijken. Kijk hier wat Scholt Energy voor jouw bedrijf kan betekenen.

tracking pixel