Nieuws Duurzaamheid

Dit Nederlandse bedrijf gaat wereldtournee Coldplay van duurzame stroom voorzien

Het Arnhemse bedrijf Wattsun gaat met de Britse band Coldplay mee op wereldtournee om de concerten te voorzien van stroom. Tijdens de optredens is er onder meer een speciale dansvloer, waar het publiek door te dansen energie opwekt.

NU.nl 15 september 2022

Coldplay stroom Wattsun Arnhem

Foto: Shutterstock

Doordat het publiek danst op een speciale vloer, worden batterijen opgeladen. Naast de dansvloer kunnen concertbezoekers ook plaatsnemen op een fiets die de batterijen oplaadt, schrijft NU.nl.

Lees ook: Zo zette Remco een zeldzaam bedrijf op: ‘Ik kon met 0 euro beginnen’

Eerder leverde Wattsun op die manier al duurzame stroom aan festivals als Mysteryland en Awakenings. De concerten worden zo op een duurzame manier van stroom voorzien.

Duurzame tour Coldplay

,,In het verleden was er onvoldoende stroom aanwezig. Vaak wordt er dan gebruikgemaakt van generatoren", vertelt medeoprichter Bart Hendriks van Wattsun. ,,Maar nu kunnen concerten ook op een emissieloze manier worden georganiseerd."

Lees ook: 'Koning van de restpartij' verkoopt producten die over de datum zijn, en het loopt storm

In juli staat Coldplay vanwege de Music of the Spheres World Tourin de Johan Cruijff ArenA. De Britse band geeft daar vier shows, die inmiddels allemaal zijn uitverkocht. Niet alleen de stroom tijdens de tournee is duurzaam, de band heeft beloofd de tour zo duurzaam en koolstofarm mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws