Nieuws Duurzaamheid

Topdrukte bij installateurs van warmtepompen: groei van 40 procent

De verkoop van warmtepompen groeit sneller dan die van cv-ketels. Vorig jaar plaatsten installateurs bijna 100.000 warmtepompen in Nederland, bijna 40 procent meer dan het jaar ervoor.

Noémi van de Pol (NU.nl) 30 januari 2023

Warmtepomp huis duurzaamheid

Foto: Shutterstock.

Lees ook: Verduurzaming bakker Rein stokt door druk op stroomnet: 'Bij volgende overtreding geen stroom meer'

Hoewel de populariteit van de warmtepomp snel toeneemt, blijft de cv-ketel het meest geïnstalleerde verwarmingstoestel. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), die maandag werden gepubliceerd door Installatie.nl.

Een warmtepomp kan zorgen voor een besparing van 60 procent op het aardgasverbruik. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, vindt de cijfers niet verrassend. ,,Door de hoge gasprijs is verduurzamen nog nooit zo lonend geweest. En een hybride warmtepomp werkt in combinatie met een cv-ketel, dus logisch dat ook de verkoop van cv-ketels toeneemt", aldus Terpstra tegen NU.nl.

"Door de hoge gasprijs is verduurzamen nog nooit zo lonend geweest"

Vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat mensen verplicht worden om zo'n pomp te installeren als hun cv-ketel aan vervanging toe is.

Lees ook: Startup van de Week: Quatt, de innovatieve hybride warmtepomp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws