Aangeboden door Interpolis

Branded Content Duurzaamheid

Waarom een groen dak op je kantoor alleen maar voordelen heeft

Duurzaam wonen bereikbaar maken, dat is wat Saman Groep al sinds 2004 doet. Zelf het goede voorbeeld geven hoort daarbij, dus is het bedrijfspand in Zierikzee niet alleen voorzien van zonnepanelen, maar ook van sedum-begroeiing. In een videoverslag nemen we een kijkje op dit groene dak.

Jeroen Mirck 6 juli 2021

Deze video is een co-productie van De Ondernemer en Interpolis. Ook duurzamer ondernemen met een groen dak? Kijk op interpolis.nl/groenedakenzakelijk

Het is een mooi gezicht: vlakbij de fameuze Zeelandbrug staat het kantoor van Saman Groep, dat opvalt door duurzame dakbedekking, met zonnepanelen én sedum. In de video wordt dit fraai met drone-beelden getoond. ,,In eerste instantie wilden we gewoon iets moois”, vertelt algemeen directeur Daniël Lodders. ,,Dan kijk je naar de beleving van een gebouw en hoe dat wordt ervaren door klanten en medewerkers. Een groen dak heeft gewoon een fantastische uitstraling. Het oogt niet alleen duurzaam, maar is dat ook echt: goed voor binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit, maar is ook praktisch, want je hoeft je dak minder vaak te vervangen.”

Duurzame missie

In gesprek met presentatrice Martine Hauwert legt Lodders uit dat het groene dak veel zegt over waar Saman Groep voor staat. ,,Onze missie is om Zuidwest-Nederland te verduurzamen. Daar wil je zelf ook iets aan bijdragen en dan is het mooi dat je eigen gebouw dat net zo overtuigend uitstraalt.”

,,Een groen dak heeft gewoon een fantastische uitstraling. Het oogt niet alleen duurzaam, maar is dat ook echt"

Daniël Lodders, algemeen directeur Saman Groep

Lees ook: ‘Groen dak op je kantoor versterkt duurzaam imago’

De Zeeuwse ondernemer is klant van Interpolis, dat ook dit soort projecten mogelijk maakt. ,,Sedumplantjes zijn onderhoudsarm”, zegt Emy de Kock, business developer bij Interpolis. ,,We zijn deze dienstverlening gaan aanbieden omdat het klimaat extremer wordt en om bij te dragen aan een duurzame maatschappij. Groene daken houden vocht vast en zorgen ervoor dat rioleringen ontlast worden en je bedrijfspand ook veiliger is bij extreem weer. Dat vinden wij als verzekeraar natuurlijk heel belangrijk.”

Wil jij ook een fantastische uitstraling op je dak? Én daarmee kosten besparen en een beter binnenklimaat, luchtkwaliteit en biodiversiteit realiseren? Ontdek hier hoe Interpolis ondernemers helpt om dit te realiseren.

tracking pixel