Nieuws Duurzaamheid

Alliantie voor Klimaatactie: mkb krijgt hulp bij behalen doelstellingen CO2-reductie

Nederland pleit in Europa voor een CO2-reductie van 55 procent in 2030. De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie draagt hieraan bij door bedrijven en instellingen te helpen zich te committeren aan deze doelstelling. Samen werken zij aan een tussendoel van 40 procent minder CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie in 2025. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij bovendien kosteloos begeleid. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Van onze redactie 16 juni 2020

Klimaat co2 mkb alliantie

Protest eerder vandaag tegen vervuilende bedrijven in Berlijn. Foto: Tobias Schwarz/AFP

Dankzij de deelname wordt voldaan aan wet- en regelgeving, is een organisatie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en krijgt het een streepje voor bij grote duurzame inkopers. Deelname aan de alliantie is volgens de oprichters daarom goed voor het klimaat, goed voor een bedrijf en noodzakelijk voor toekomstige generaties.

Praktische hulp bij CO2-reductie

Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie start een organisatie met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met de hulp van het online vijf-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden bedrijven en instellingen geholpen om te besparen.

''Een organisatie onderscheidt zich positief in de markt, en dat loont bij het duurzame inkoopgedrag van overheden en multinationals''

Alliantie Klimaatactie

Wet Milieubeheer

Aan de belofte om 40 procent CO2-reductie te realiseren in de komende vijf jaar hangen veel voordelen. Het helpt organisaties te voldoen aan de Wet Milieubeheer voor energiebesparing. Het biedt verder kansen om fors en met korte terugverdientijden te besparen op energieverbruik.

Het geeft volgens de Alliantie Klimaatactie bovendien concreet invulling aan het verantwoordelijkheidsgevoel: de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn zichtbaar en hebben nu al invloed op de toekomst van onze kinderen. En ten slotte onderscheidt een organisatie zich positief in de markt, en dat loont bij het duurzame inkoopgedrag van overheden en multinationals.

Lees ook: Dit recyclebedrijf bespaart CO2 door het hele proces in één fabriek te houden

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.