Podcast

Derrick Neleman wil impact maken: 'Mijn bedrijf werkt beter als community'

Als er één ondernemer is die een indrukwekkend jaar achter de rug heeft, dan is het Derrick Neleman wel. Met zijn Just Fucking Good Wine werd hij vorig jaar de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) en dat bracht niet alleen een mooie award met zich mee, maar ook een verruiming van zijn netwerk. Hij vertelt erover tijdens de eerste radio-uitzending van Week van de Ondernemer op New Business Radio én maakt bekend wie dit jaar de genomineerden zijn van de MIO.

Derrick neleman liemes podcast

Derrick Neleman maakt in deze podcast bekend wie de genomineerden zijn voor de award voor Meest Inspirerende Ondernemer. Foto: Ruud Voest

Van onze redactie 17 november 2020

,,Het belangrijkste is dat je als ondernemer blijft focussen op datgene wat goed gaat", adviseert Neleman in gesprek met presentator Robert van den Ham en marcom-expert Thijs van Dijk. ,,Bij ons waren er gelukkig heel veel zaken die goed gingen. Na het winnen van de MIO heb ik een journalist van Het Financieele Dagblad (FD) en een fotograaf mee naar Spanje genomen. Mijn wijngaard ligt in Valencia. Daar is een verhaal van acht pagina's uit voortgekomen."

De belangrijke les die Neleman dit jaar leerde

Neleman vertelt dat hij in dit artikel graag een noot wilde kraken. Hij wilde zijn bedrijf namelijk delen met klanten, maar had geen idee hoe hij dat moest doen. Hij leerde een belangrijke les: ,,Gooi je vraag in het universum. Deel 'm met andere ondernemers en je zult verbaasd zijn over de hulp die je krijgt."

Tekst gaat verder onder de foto van Derrick Neleman als gast bij de Week van de Ondernemer. (Foto: Ruud Voest)

Lees ook: Elf keukens in nieuw food district Liemès: ook Ed Bindels hoopt deuren snel te openen

'Bijen red je door biologische wijn te drinken'

Veel hulp bood zich inderdaad aan na het interview met FD. ,,Er kwamen opeens allerlei partijen met oplossingen wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat iedereen mede-eigenaar van het bedrijf kan worden. Dat kan al vanaf 250 euro en de belangrijkste reden is omdat we een community willen bouwen. We willen goed doen voor de wereld. Bijen redden doe je door biologische wijn te drinken. Ik ben geen bedrijf begonnen om het te bezitten, maar om impact te maken."

In deze podcast hoor je verder wat marcom-expert Thijs van Dijk van deze ontwikkeling vindt, waarom Neleman de 'Coolblue van de wijn' wil worden, waarom hij twee winkels opende in crisistijd en wat storytelling voor zijn bedrijf heeft betekend. De mediaplayer staat bovenin dit artikel.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details