Podcast

Derrick Neleman wil impact maken: 'Mijn bedrijf werkt beter als community'

Als er één ondernemer is die een indrukwekkend jaar achter de rug heeft, dan is het Derrick Neleman wel. Met zijn Just Fucking Good Wine werd hij vorig jaar de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) en dat bracht niet alleen een mooie award met zich mee, maar ook een verruiming van zijn netwerk. Hij vertelt erover tijdens de eerste radio-uitzending van Week van de Ondernemer op New Business Radio én maakt bekend wie dit jaar de genomineerden zijn van de MIO.

Derrick neleman liemes podcast

Derrick Neleman maakt in deze podcast bekend wie de genomineerden zijn voor de award voor Meest Inspirerende Ondernemer. Foto: Ruud Voest

Van onze redactie 17 november 2020

,,Het belangrijkste is dat je als ondernemer blijft focussen op datgene wat goed gaat", adviseert Neleman in gesprek met presentator Robert van den Ham en marcom-expert Thijs van Dijk. ,,Bij ons waren er gelukkig heel veel zaken die goed gingen. Na het winnen van de MIO heb ik een journalist van Het Financieele Dagblad (FD) en een fotograaf mee naar Spanje genomen. Mijn wijngaard ligt in Valencia. Daar is een verhaal van acht pagina's uit voortgekomen."

De belangrijke les die Neleman dit jaar leerde

Neleman vertelt dat hij in dit artikel graag een noot wilde kraken. Hij wilde zijn bedrijf namelijk delen met klanten, maar had geen idee hoe hij dat moest doen. Hij leerde een belangrijke les: ,,Gooi je vraag in het universum. Deel 'm met andere ondernemers en je zult verbaasd zijn over de hulp die je krijgt."

Tekst gaat verder onder de foto van Derrick Neleman als gast bij de Week van de Ondernemer. (Foto: Ruud Voest)

Derrick neleman liemes podcast 1

'Bijen red je door biologische wijn te drinken'

Veel hulp bood zich inderdaad aan na het interview met FD. ,,Er kwamen opeens allerlei partijen met oplossingen wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat iedereen mede-eigenaar van het bedrijf kan worden. Dat kan al vanaf 250 euro en de belangrijkste reden is omdat we een community willen bouwen. We willen goed doen voor de wereld. Bijen redden doe je door biologische wijn te drinken. Ik ben geen bedrijf begonnen om het te bezitten, maar om impact te maken."

In deze podcast hoor je verder wat marcom-expert Thijs van Dijk van deze ontwikkeling vindt, waarom Neleman de 'Coolblue van de wijn' wil worden, waarom hij twee winkels opende in crisistijd en wat storytelling voor zijn bedrijf heeft betekend. De mediaplayer staat bovenin dit artikel.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

KBF3248 John Wilson HBL Online
De Ondernemer

De meeste klanten vind je niet via één kanaal

Succesvol ondernemen vergt flexibiliteit en veerkracht, om kansen te zien en te benutten, onder uiteenlopende omstandigheden. CEO John Wilson van de Fixami-groep uit Tilburg kende dit jaar gemengde gevoelens: succes voor zijn bedrijf, terwijl hij ook zag hoe zwaar andere ondernemers het hebben. Mede daarom ook veel e-commerce-tips in onderstaande podcast: spreiding is de sleutel.

Details
KVK Innovatie Top 100 Key Visual ondernemer
De Ondernemer

Oproep prominenten KVK Innovatie Top 100: 'Durf te investeren en risico te nemen’

In deze podcast gaan we in gesprek met ondernemers die eerder een prominente plek in de KVK Innovatie Top 100 hebben bemachtigd. Arnold van der Linden (Timmerbedrijf Van der Linden), Alexander Suma (IbisPower) en Willemijn Wortelboer (Raw Paints) vertellen hoe hun bedrijf zich sindsdien ontwikkeld, hoe innovatief zij ondernemend Nederland vinden én geven innovatieve adviezen aan collega-ondernemers.

Details
Newyorkpizza pizza
De Ondernemer

Philippe Vorst (ceo New York Pizza): 'Uitbreiden in België en Duitsland'

Philippe Vorst, ceo van New York Pizza, zoekt de verdere groei van de franchiseketen in het buitenland. Nog dit jaar gaat de eerste vestiging open in België, ook in Duitsland komt uitbreiding, vertelde hij bij De Ondernemer Radio. ,,Als we niet groeien, lopen we achteruit.”

Details
Boris Johnson handen lucht
De Ondernemer

Expert Van Otterloo: 'Brexit? Het is absurd wat er hier nu gebeurt'

Nog maar vier weken voor Brexit dan toch écht een feit is. Wat kan er nog tussen Boris Johnson en de EU afgesproken worden die laatste weken en bovenal: hoe kunnen en moeten ondernemers weten waar ze aan toe zijn? Brexit-expert Lennard van Otterloo geeft vanuit Londen duiding en uitleg; New York Pizza-ceo Philippe Vorst vertelt hoe hij omgaat met hun transport en opslag (pizzadeeg) naar en in het Verenigd Koninkrijk.

Details
Derrick neleman liemes podcast 1
De Ondernemer

Derrick Neleman verrast met weer nieuwe stappen: 'Ik wil Coolblue van de wijnen worden'

Neleman Wijnen doet de wijnbranche op z'n grondvesten schudden: het bedrijf heeft in ons land in korte tijd een plek in top 5 verworven en eigenaar Derrick Neleman blijft stevig inzetten op groei. In de podcast vertelt hij over drie weer nieuwe, verrassende stappen binnen zijn bedrijf: een strategische samenwerking met Wijntransport, de opening van een eigen warehouse en vertrek bij PostNL én de lancering van biowijn.nl.

Details