Nieuws Duurzaamheid

Plant FWD biedt startups, retailers en investeerders in voedingssector ‘Supermarkt van Verlangen’

Samenwerken aan het versnellen van de eiwittransitie. Dat is de missie van Plant FWD: een nieuw internationaal event voor startups, producenten, retailers, investeerders en changemakers in de voedingssector. De naam? Supermarkt van Verlangen.

Van onze redactie 2 februari 2023

Plant FWD initiatiefnemers

Van links naar rechts oprichters Marcel van der Heijden, Tom van Duijn en Maartje Nelissen. Foto: Plant FWD

Met deze Supermarkt van Verlangen verschillende sprekers en ruimte om mee te denken aan oplossingen biedt Plant FWD alle ingrediënten om zelf mee te bouwen aan oplossingen om de balans in onze voedselconsumptie terug te brengen. De eerste editie van Plant FWD vindt plaats op 18 april in Theater Amsterdam.

Plant FWD: jaarlijkse check-in versnelt hoognodige verandering

De afgelopen decennia zijn we aanzienlijk meer dierlijke producten gaan eten. Op dit moment wordt 60 procent van onze eiwitbehoefte uit dierlijke producten gehaald, een verhouding die niet duurzaam en niet meer houdbaar is. Plant FWD streeft ernaar de transitie te versnellen van de huidige 40 procent naar de doelstelling van 50 procent plantaardige eiwitten in 2030.

Initiatiefnemers Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn hebben grote ambities: ,,We hebben Plant FWD opgezet om grote impact te maken. In Nederland hebben we de agrarische kennis om op grote schaal gewassen te kweken, we hebben de innovatiekracht en de technologie om deze te verwerken en we hebben fantastische talenten, ondernemers en startups die de consument verleiden om meer plantaardig te gaan eten. Nu is het tijd om dit ecosysteem nog meer met elkaar te laten samenwerken en ervoor te zorgen dat Nederland ook daadwerkelijk de voortrekkersrol in de eiwittransitie pakt.”

''Nu is het tijd om dit ecosysteem nog meer met elkaar te laten samenwerken en ervoor te zorgen dat Nederland ook daadwerkelijk de voortrekkersrol in de eiwittransitie pakt''

Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn, Plant FWD

Plant FWD moet hét jaarlijks terugkerend check-in moment worden om te kijken waar we in Nederland en wereldwijd staan in de transitie. Samenwerking staat centraal op het event, onder andere door de matchmaking tussen startups, investeerders, corporate partners en nieuw talent te faciliteren en zo nieuwe samenwerkingsverbanden te laten ontstaan.

Programma eerste Plant FWD conference

Met journalist en filmmaker Ikenna Azuike als moderator en o.a. oud-commando Ray Klaassens, hoofd Sustainability UK en Benelux van Oatly Shaunagh Duncan en bedenker van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel Isabel Boerdam als eerste bevestigde sprekers, biedt Plant FWD een podium aan impactvolle initiatieven en ideeën.

Naast luisteren, zullen bezoekers ook met elkaar in gesprek gaan in verschillende break-out sessies waarin thema’s als het bouwen van een eigen merk, het verleiden van de consument en het ontwikkelen van commerciële strategieën worden besproken. Tot slot zal er een ‘Supermarkt van Verlangen’ te vinden zijn op locatie waarin nieuwe en innovatieve producten van de deelnemende bedrijven worden getoond.

Lees ook: Ondernemers Nick en Marko redden planten met de gratis app Plantigo

Plant FWD

Plant FWD is opgericht door Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn met de missie de transitie van het huidige 40 procent naar de doelstelling van 50 procent plantaardige eiwitten in 2030 te versnellen. De jaarlijks terugkerende conferentie gelooft in het versnellen van de eiwittransitie met als doel slimmere en sterkere samenwerkingen te faciliteren. Dit doen ze door het food ecosysteem van startups, merken, investeerders, toekomstige talenten en andere changemakers van over de hele wereld samen te brengen om samen een Plant Forward-toekomst te creëren.

Lees ook: Haagse startup greenatlas.earth is groene Tinder voor energietransitie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws