Nieuws Duurzaamheid

Deze Rotterdammers brengen duurzame boodschappen thuis

Met een elektrische bakfiets brengt de Rotterdamse start-up Puurbezorgd voedsel in glazen potten rond. Inmiddels maken al 250 Rotterdammers gebruik van het initiatief.

AD | Foto: Jan de Groen 7 augustus 2019

Puurbezorgd Martijn Bijmolt Jouri Schoemaker

Want veel consumenten willen wel duurzaam boodschappen doen, maar het moet ook gemakkelijk zijn. Daarom komt Puurbezorgd het eten in glazen potten brengen en de lege potten weer ophalen. Dat schrijft het AD.

Puurbezorgd

Voor nu verkopen ze alleen nog houdbare producten, zoals rijst, koffie en havermout. ,,Wij geloven dat het aantrekkelijker moet worden om duurzamer te leven", vertelt oprichter Martijn Bijmolt (27).

Lees ook: Bezorgmaaltijd uit een garage: dit restaurant bestaat alleen online

Gemak

,,Veel verpakkingsvrije winkels zijn failliet gegaan. Mensen willen daar niet met hun eigen potje heen." Maar er is wél behoefte aan eten kopen zonder plastic verpakking, merkt Bijmolt. ,,Ik kook heel graag, maar had daarna de vuilnisbak vol. Dat moet toch anders kunnen?"

Wachtlijst

Dat 'anders' werd Puurbezorgd, dat hij afgelopen januari met medeoprichter Jouri Schoemaker (28) startte. Inmiddels zijn ze er fulltime mee bezig. ,,We zijn zo gegroeid. Afgelopen twee weken hebben zich weer duizend mensen uit heel Nederland aangemeld. In totaal staan nu 1700 mensen op de wachtlijst." Het jonge bedrijf kan nu niet veel meer klanten aannemen. 3500 duizend potten zijn in omloop, vertelt Bijmolt. Maar groeiplannen zijn er, hopelijk met hulp van investeerders en crowdfunding.

Veel verpakkingsvrije winkels zijn failliet gegaan. Mensen willen daar niet met hun eigen potje heen

Martijn Bijmolt, Puurbezorgd