Aangeboden door DELTA Energie

Branded Content Duurzaamheid

Vergroenen met afval: de kracht van de Sinkegroep

,,Als ik eerlijk ben had ik vroeger niet verwacht dat ons bedrijf er nu zó uit zou zien.” Wilco Sinke heeft het over familiebedrijf de Sinkegroep. Met een stevige MVO en duurzaamheidsvisie weet het bedrijf in grond- weg- en afvalsanering steeds meer te vergroenen.

(bron: Belastingdienst) 18 november 2020

Wilco sinke sinkegroep delta

Wilco Sinke: ,, Met DELTA als energieleverancier halen we de groene stroom uit ons eigen Zeeuwse land."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DELTA Energie. Kijk op deltaenergie.nl/zakelijk. Meer informatie over de Sinkegroep en/of maatschappelijk verantwoord ondernemen op vind je op sinkegroep.nl

De onderneming met hoofdkantoor in Kruiningen bestond 44 jaar geleden slechts uit vader Pau Sinke en zijn bouwkraan. Vandaag de dag staat het te boek als een belangrijke speler in de grond-, weg- en waterbouw, puin- en afvalsanering, transport, circulair slopen en sanering. Het is een partij die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bovendien hoog op de agenda heeft staan.

,,Op mijn vijftiende kwam ik van de ambachtsschool en begon ik met werken in het bedrijf van mijn vader”, begint Wilco Sinke. ,,De focus lag toen op grondverzet en sloopwerkzaamheden en geld werd verdiend met de verkoop van tweedehands bouwmaterialen die daar uit voortkwamen. Concrete plannen voor uitbreiding en investeringen waren er niet. Nu, een kleine dertig jaar later, is dat compleet anders.”

Dit zijn de duurzame inspanningen van de Sinkegroep

Gaat het over investeringen en duurzaamheid, dan deinst de Sinkegroep nergens voor terug. Het levert serieuze inspanningen in het recyclen van afvalstromen uit bedrijfs-, bouw- en sloopafval. De uitstoot van CO2 wordt verlaagd door gebruik te maken van een zuinig en goed onderhouden wagenpark, vergroting van het aandeel groene en hernieuwbare energie, voorlichting aan medewerkers over ‘het nieuwe rijden’ en good housekeeping binnen de kantoormuren.

"Het percentage afval dat we recyclen? Denk aan 80 tot 85 procent. Slechts een heel klein gedeelte gaat richting stortplaats"

Wilco Sinke, eigenaar van de Sinkegroep

Sinkegroep sorteert afvalstromen steeds uitgebreider

,,Onze afvalstromen worden steeds uitgebreider gesorteerd. Hout, steen, kunststof, metaal: we zorgen dat het allemaal weer gebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten. Het percentage afval dat we recyclen? Denk aan 80 tot 85 procent. Slechts een heel klein gedeelte gaat richting stortplaats.”

Over te nemen duurzame stappen wordt continu nagedacht binnen de Sinkegroep. De directie heeft dan ook een beleidsvisie en doelstellingen op het gebied van MVO en duurzaamheid. De keuze voor energieleverancier is volgens Sinke een abc’tje. ,,We kiezen voor DELTA. Dat doen we al tijden. Noem ons conservatief, maar DELTA bevalt gewoon goed. Bovendien halen we groene stroom met DELTA uit ons eigen Zeeuwse land.”

DELTA zal 'belangrijke rol' vervullen bij plaatsing van 3.000 zonnepanelen

De Sinkegroep heeft een nieuwe, moderne afvalsorteerlijn in het bedrijf gezet die het bouw- en sloopafval machinaal sorteert. Een mooie duurzame stap die echter wel gepaard gaat met een flinke stroomafname. Groene stroomafname van DELTA welteverstaan. ,,En volgend jaar willen we het dak van ons pand voorzien van 3.000 zonnepanelen. Ook hierbij zal DELTA een belangrijke rol vervullen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DELTA Energie. Kijk voor meer informatie op deltaenergie.nl/zakelijk.