Nieuws Innovatie

Fries bedrijf werkt aan software revolutionaire Microsoft HoloLens

Het Friese bedrijf Snakeware uit Sneek behoort tot één van de weinige bedrijven die software gaan ontwikkelen voor HoloLens. Dit is de zogenaamde 'mixedreality-bril' van Microsoft.

Van onze redactie 6 juli 2016

Snakeware hololens globev2 foto snakeware

Snakeware is één van de eerste Europese bedrijven die het futuristische product in handen heef. De bril maakt gebruik van Augmented Reality. Dit is een interactieve beeldlaag die over de fysieke omgeving heen wordt geprojecteerd.

“Dit is de meest fascinerende technologie sinds de introductie van de iPhone,” zegt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware.

OntwikkelingVanuit het kantoor van Snakeware in New York is een van de eerste beschikbare development sets verzonden naar Sneek. Van der Meer laat weten dat het Friese IT-bedrijf aan de slag gaat met het ontwikkelen, uitwerken en testen van ‘grensverleggende’ software voor de HoloLens, voordat deze in 2017 op de markt wordt gebracht. “De beelden die de HoloLens projecteert op de echte wereld zijn levendig, scherp en realistisch,” vat Van der Meer de eerste bevindingen samen. “Het is heel bijzonder!”

AudioHet bijzondere aan de HoloLens is het gebruik van audio. Van der Meer: “De HoloLens maakt gebruik van ruimtelijke audio, waardoor de beleving nog realistischer is. Geluid wordt luider als je een hologram benadert en vervaagt als je wegloopt.”

Foto: Snakeware