Nieuws Groei

Bredase brouwerij lanceert grootste crowdfunding van Nederland

Brouwerij Frontaal uit Breda lanceert dit najaar de grootste crowdfundingcampagne van Nederland. Vijf miljoen euro is het streefbedrag voor de investering in een nieuwe locatie voor de brouwerij en het brouwcafé.

Van onze redactie 13 mei 2021

Brouwerij Frontaal bierliefde nl

In de afgelopen jaren heeft Brouwerij Frontaal al drie crowdfundingcampagnes met een enorm succes afgerond. In totaal werd er 1,2 miljoen euro opgehaald en werden ruim 900 mensen aandeelhouder van brouwerij Frontaal.

Na drie succesvolle crowdfundingcampagnes in 2018 en 2019 biedt Brouwerij Frontaal opnieuw investeerders de kans om mede-eigenaar te worden van de brouwerij.

Oprichter en eigenaar Roel Buckens: ,,We gaan verhuizen naar een nieuw pand, met een nieuwe brouwinstallatie en afvullijn om aan de vraag naar ons bier te blijven voldoen. De productie draait momenteel op volle toeren en de vraag blijft alleen maar toenemen. We willen een serieuze stap maken. We groeien hard en moeten onze productielijn daarop aanpassen".

,,Dat kan natuurlijk door geld te lenen, werven of verkrijgen via crowdfunding. Het geeft aan hoe serieus we dit aanpakken. We willen investeerders betrekken bij het succes van onze brouwerij. We bieden uitstekende financiële vooruitzichten en daarnaast is het natuurlijk erg leuk om mede-eigenaar te zijn van een brouwerij.”

Lees ook: Sharefunding Neleman Wijnen: doel 2,5 miljoen euro

Naast de verkoop in horeca en retail heeft Frontaal een eigen Beerclub. Ruim 500 bierliefhebbers krijgen maandelijks een pakket verse bieren op de stoep.

De brouwerij stelt later deze maand een prospectus beschikbaar waarin alle financiële details worden beschreven. In totaal wil de brouwer minimaal vijf miljoen euro ophalen. Brouwerij Frontaal gaat zich vestigen in een nieuwbouwpand in Breda-Noord. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens nu al achter laten om zo als eerste de kans te krijgen om aandelen te kopen via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws