Aangeboden door Business Open

Branded Content Groei

Business Open: ontspannend netwerken door ondernemers, met een hoog resultaat

In een vriendschappelijke en inspirerende sfeer met andere ondernemers netwerken. Dat kan bij de bijeenkomsten van Business Open. Deze netwerkorganisatie organiseert door het hele land ontbijt- en lunchbijeenkomsten, waarbij leads worden uitgewisseld, maar ook vriendschappen voor het leven zijn gesloten. Netwerken levert ondernemers veel op. Bij Business Open staat ‘een salesteam’ op ondernemers te wachten.

Peter Westhof 4 april 2023

Business Open ontspannend netwerken door ondernemers met een hoog resultaat2

Business Open: ontspannend netwerken door ondernemers, met een hoog resultaat. Foto: Business Open

De oprichters van Business Open zijn de jeugdvrienden Rein Korthals Altes en Robbert Trimbos. ,,We haalde vroeger vooral kattenkwaad uit, maar tegenwoordig organiseren we allemaal leuke en interessante dingen”, zegt Robbert. Hij is de bedenker van Business Open, dat zo’n tien jaar geleden van start ging.

Business Open opende ooit zijn eerste club in Rotterdam, maar telt nu bijna veertig clubs, bijna helemaal verspreid over het gehele land. De organisatie heeft bijna 600 leden. ,,We hebben bij elke club bepaalde richtlijnen en een bepaalde structuur voor de vergaderingen. Maar de sfeer is overal anders, maar wel herkenbaar. Die diversiteit vinden we ontzettend leuk. Dat komt doordat mensen net op een wat andere manier met de bijeenkomsten omgaan.”, zegt Robbert.

,,De meeste mensen worden bij ons lid, omdat ze een vaste stroom aan klanten voor de lange termijn willen hebben''

Rein Korthals Altes en Robbert Trimbos, oprichters van Business Open

Tips en inspiratie

Tijdens de ontbijt- en lunchbijeenkomsten van Business Open wordt er op een ontspannen manier vergaderd, worden tips uitgewisseld en gaan de deelnemers vaak geïnspireerd weer naar huis. Aansluitend kan er gegolft worden of kunnen er golflessen worden gevolgd.

Robbert: ,,We proberen er altijd een verkapte vriendenclub van te maken. Zodat je het ook leuk vindt om er ’s morgens vroeg voor uit je bed te komen. Het is niet alleen keihard delen van goede leads, maar het is ook inspiratie met elkaar opdoen. Kennis delen. Ik loop hier tegenaan, hoe gaan jullie daar mee om? Je creëert een waardevolle vertrouwensband met elkaar.”

Veel leden van Business Open zijn al lang aan de organisatie verbonden. ,,Ik heb gisteren de ledenlijst bekeken en het viel me op dat een aantal ondernemers al zo’n tien jaar lid is. Ze zijn dus al vanaf het begin bij Business Open betrokken. Maar ook veel leden zijn al vijf jaar aan Business Open verbonden. Dat zegt veel over hun betrokkenheid bij Business Open”, vertelt Rein.

Business Open: ontspannend netwerken door ondernemers, met een hoog resultaat. Foto: Business Open

Vergaderingen met vaste agenda

De tweewekelijkse clubbijeenkomsten van Business Open kennen altijd een vaste agenda. ,,Het zijn eigenlijk vergaderingen. In de eerste ronde kan iedereen pitchen en aangeven, waarmee hij geholpen wil worden. Dat noemen we de zoekvraag. Je zoekt bijvoorbeeld een ingang bij een bedrijf, omdat je een opdrachtgever erbij wil hebben”, zegt Rein. ,,Momenteel zoeken veel ondernemers personeel, of ze zoeken een specialist die hen verder kan helpen. Er is zelfs via het netwerk een deal van 1 miljoen euro tot stand gekomen.”

Volgens Robbert is het belangrijk dat mensen een goede zoekvraag hebben, waar anderen ook iets mee kunnen. ,,Veel ondernemers hebben salesmedewerkers in dienst en die worden ook niet op pad gestuurd, met de mededeling: zoek het maar uit. Die hebben ook een doel en richtlijnen voor wat ze moeten gaan doen. Zo’n club werkt als het ware als een soort salesteam voor jou. Ze gaan voor jou de boer op. Ze willen niet alleen leads binnenhalen, maar ook anderen leads geven. Je krijgt via de bijeenkomsten ook een waardevolle ingang bij bepaalde bedrijven.”

,,De meeste mensen worden bij ons lid, omdat ze een vaste stroom aan klanten voor de lange termijn willen hebben. En die stroom wordt door het netwerken bij Business Open steeds groter”, zegt Rein.

De bijeenkomsten van Business Open zijn interessant voor ondernemers, die graag hun netwerk willen vergroten. Er wordt geselecteerd op branche-exclusiviteit. Dat betekent dat er per branche slechts één plek beschikbaar is. Geïnteresseerden kunnen via een vrijblijvend proefabonnement kennismaken met Business Open.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.