Aangeboden door DR Group

Branded Content Groei

Waarom logistieke grootmacht DR Group samenwerkt met Feyenoord

Voetballiefhebbers die Feyenoord nauwlettend in de gaten houden, kan het niet zijn ontgaan: de kampioen van Nederland is dit seizoen in trainingskleding gestoken met daarop de naam ‘DR Group’. Dat de Rotterdamse voetbalclub en Nederlands grootste logistieke dienstverlener elkaar hebben gevonden, is volgens DR Group-eigenaar Dennis de Roo geen toeval. ,,Feyenoord speelt nu Champions League en wilt zich op mondiaal niveau laten zien. Wij ook.”

Robbert Daalder 21 juli 2023

A1 B01585

Zo presteert DR Group ‘net als Feyenoord’ op het hoogste niveau. Foto: DR Group

Ondanks zijn Brabantse tongval mag je Dennis de Roo als een rasechte Rotterdammer beschouwen. Is het niet omdat hij er al zo’n beetje zijn hele leven woont, dan wel om het feit dat zijn familiebedrijf Van Donge & De Roo (DR Group) te boek staat als een zeer grote speler in de Rotterdamse Haven.

,,Ik moet je eerlijk zeggen dat de sponsoring van Feyenoord in de eerste plaats is ontstaan uit liefde voor de club”, zegt De Roo. ,,Toen zij ons vroegen om naast het vrouwenteam official training partner van de mannen te worden, twijfelden we geen moment. En zoiets vergroot natuurlijk ook je naamsbekendheid. Feyenoord en DR Group hebben hetzelfde streven, namelijk nóg beter worden. En waar de club dat doet door het beste uit haar spelers te halen, proberen wij dat bij onze klanten.”

,,Of het nu om een gekoelde lading gaat, fietsen, kopieerpapier, flesjes bier of potgrond; we kunnen de hele wereld over''

Compleet ontzorgen bij internationale containerlogistiek

Onder die klanten verstaat De Roo bedrijven die gedeeltelijk of compleet ontzorgt willen worden als het gaat om internationale containerlogistiek. DR Group bestaat uit verschillende bedrijven die actief zijn in expeditie, cargadoor, softwareontwikkeling, intermodaal transport en terminal/depot- en veiligheidsactiviteiten.

,,Of het nu om een gekoelde lading gaat, fietsen, kopieerpapier, flesjes bier of potgrond; we kunnen de hele wereld over. We halen én brengen en het maakt niet uit of dat per boot, trein, vrachtwagen of vliegtuig moet”, aldus de ondernemer, wiens broer Sander en vader/oprichter Ron ook nog in het bedrijf actief zijn.

Klanten zo efficiënt mogelijk laten werken

Omdat internationaal transport onlosmakelijk is verbonden aan douaneactiviteiten, handelt DR Group dit graag voor haar klanten af. Alles om hen zo efficiënt mogelijk te laten werken. ,,Veel bedrijven ondervinden nog altijd last van het personeelstekort. Door bijvoorbeeld die douaneformaliteiten uit handen te nemen, hoeven zij in ieder geval geen douanedeclarant meer aan te nemen.”

,,Al sinds 2006 ontwikkelen wij IT-oplossingen. Zo kunnen we ons systeem met dat van de klant koppelen om deze een compleet inzicht in het logistieke proces te bieden. Daarnaast hoeven ondernemers dankzij deze oplossingen niet langer te zoeken naar mensen die urenlang niets anders doen dan data invoeren. Door met ons te koppelen gebeurt dit voortaan automatisch. Nota’s opstellen en inklaringdocumenten versturen? Het stelt allemaal niets meer voor.”

,,We denken graag met de klant mee en ontdekken zo weleens pijnpunten die we al dan niet eenvoudig kunnen wegnemen''

Hulp bij vraagstukken omtrent CO2-uitstoot

Wanneer De Roo praat over het beter maken van zijn klanten, doelt hij op bovenstaande efficiëntie. Weinig inspirerende- en overbodige werkzaamheden uitbannen door te automatiseren draagt bovendien bij aan de verduurzaming van hun bedrijfsvoering.

,,Als ondernemer wil je toch het liefst met bedrijven werken die hun zaken op orde hebben? Voor ons als DR Group is dat niet anders. We denken graag met de klant mee en ontdekken zo weleens pijnpunten die we al dan niet eenvoudig kunnen wegnemen. Denk hierbij aan dat overbodige werk, maar ook aan vraagstukken omtrent de uitstoot van CO2. Met ons wereldwijde netwerk en huidige systemen kunnen we haarfijn in kaart brengen welke rederijen het best bij jouw opdracht passen.”

Weten met wie je zaken doet

De eigenaar van het familiebedrijf uit de Maasstad vertelt dat veel bedrijven niet op de hoogte zijn van het pallet aan diensten dat het te bieden heeft. ,,Maar voor ons is het vanzelfsprekend om tot het uiterste voor anderen te gaan. Alleen zo leer je organisaties goed kennen. Je moet toch weten met wie je zaken doet?”

,,Zo helpen we elkaar. Door klanten de beste prijzen, efficiëntie en duurzaamheid te bieden, blijven ze de concurrentie een stap voor. Daardoor zullen zij meer verkopen wat DR Group weer handel oplevert. Net zoals Feyenoord proberen we onszelf continu te verbeteren om op Champions League-niveau te presteren.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws