Aangeboden door Ondernemersportaal Den Haag

Branded Content Groei

Tuncay Günes maakte van tapijthandel een bloeiend grillrestaurant

Ooit was het pand aan het Lorentzplein in het Haagse Laakkwartier een tapijthandel. De toenmalige eigenaar wilde zijn zaak beëindigen en vond in Tuncay Günes een geïnteresseerde huurder. Tuncay wilde er dolgraag een Turks grillrestaurant in beginnen.

Anke Derkse 18 april 2023

Ondernemersportaal1 groot

Tuncay Günes maakte van tapijthandel een bloeiend grillrestaurant. Foto: Ondernemersportaal

tracking pixel

Om van het pand met ‘bestemming detailhandel’ te komen tot ‘bestemming horeca’ was uiteraard een vergunning nodig. Met behulp van een goede vriend heeft Tuncay die toen aangevraagd bij gemeente. ,,Ik kreeg de vergunning al na twee maanden”, vertelt de goedlachse Tuncay. ,,Vanaf dat moment kon ik beginnen met de verbouwing van het pand.” Eerst heeft hij het hoognodige gedaan, want hij wilde graag zo snel mogelijk open. In 2019 heeft hij het pand een flinke upgrade gegeven en sindsdien ziet het eruit om door een ringetje te halen. Hij vroeg ook een vergunning aan voor een terras. In tegenstelling tot de eerste vergunning heeft het wel een jaar geduurd voordat hij die had. ,,Destijds bestond de rol van bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Den Haag nog niet”, verduidelijkt Mustapha Habchi, bedrijfscontactfunctionaris in Laak.

Lees ook: Dankzij ondersteuning Ondernemersportaal Den Haag kan Yakup Uysal toch uitbreiden

Authentiek Turkse gerechten

Net nadat Tuncay zijn zaak helemaal mooi had opgeknapt, brak de coronapandemie uit. Iets dat ook hem als horecaondernemer hard heeft geraakt. Gelukkig bestond het Ondernemersportaal toen al en heeft hij contact gekregen van een bedrijfsadviseur van de gemeente. ,,Hij heeft mij verteld hoe ik gebruik kon maken van regelingen als TOZO en NOW. Dat heeft me geholpen. Natuurlijk bleef mijn restaurant wel open om af te halen, maar veel mensen waren angstig om dat te doen. Later heeft de anderhalvemetermaatregel mij, net als mijn collega-ondernemers, veel klanten gekost. Maar gelukkig ben ik niet failliet hoeven gaan en lopen de zaken nu weer prima. Ik moet nog wel een deel van de TOZO terugbetalen, maar dat komt goed.”

Dat de zaken zo goed gaan, is ongetwijfeld te danken aan het bijzondere karakter van restaurant Babayani. Waar de meeste grillrestaurants het vlees bereiden op een grillplaat, doet Tuncay dit op de authentieke wijze op houtskool. Tel daarbij op dat Tuncay gewoon een heel goede chefkok is die in Turkije en in Nederland jarenlange ervaring heeft opgedaan in verschillende restaurants. De authentieke Turkse gerechten die Tuncay van zijn houtskoolgrill tovert, zijn uniek.

Lees ook: Persoonlijk contact is de kracht van OndernemersPortaal Den Haag

Advies en ondersteuning van het Ondernemersportaal

Het Ondernemersportaal Den Haag is er voor alle ondernemers die wel wat advies en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Naast bedrijfsadviseurs op het stadhuis zijn er drie bedrijfscontactfunctionarissen die naar ondernemers toegaan. Tuncay heeft inmiddels goed contact met Mustapha Habchi bij wie hij onlangs de wens heeft kenbaar gemaakt om een markies te plaatsen aan het pand van zijn restaurant. De bedrijfscontactfunctionaris is hierover in overleg met de collega’s van de afdeling Vergunningen en hoopt Tuncay binnenkort een goed advies te kunnen geven. Daarnaast is Mustapha druk bezig om activiteiten te organiseren voor de ondernemers van het Lorentzplein zodat hij hen kan informeren over plannen van de gemeente. ,,Als gemeente vinden wij het belangrijk dat ondernemers meegenomen worden in de plannen. Dit jaar wordt de straat hier bijvoorbeeld opengebroken, wat gevolgen heeft voor de ondernemers. Via een ondernemersontbijt wil ik hen hierover zo goed mogelijk informeren. Daarbij luister ik goed naar hun wensen en hun zorgen.”

Ook Tuncay vindt het contact met de andere ondernemers belangrijk. ,,Ik ken de verschillende ondernemers hier op het plein goed. We gaan af en toe koffie drinken bij elkaar. Tot nu toe is het vooral sociaal contact, maar ik sta ook open voor samenwerkingen. Zo’n ondernemersontbijt kan daar aan bijdragen en de gesprekken die Mustapha voert met iedereen zijn daarbij onmisbaar.”

Bedrijfscontactfunctionarissen van het Ondernemersportaal Den Haag

Mustapha Habchi is één van de bedrijfscontactfunctionarissen van het Ondernemersportaal Den Haag en werkzaam in stadsdeel Laak. Zijn taak is om de verbinding te leggen tussen ondernemers in Laakkwartier en de Gemeente. Hij is te bereiken via 06-25726499 en mustapha.habchi@denhaag.nl.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.