Nieuws Groei

Brandt & Levie haalt 700.000 euro op met sharefunding

Het biologische worstenmerk Brandt & Levie is recent een sharefundingcampagne gestart de internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Doel is om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is. Er is door 637 investeerders inmiddels ruim 700.000 euro opgehaald.

Van onze redactie 2 januari 2023

Brandt Levie worst Geert Samuel Jiri

Van links naar rechts Geert van Wersch, Samuel Levie en Jiri Brandt. Foto: Brandt & Levie

Oprichter Samuel Levie: ,,Tien jaar geleden startten we met onze missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om beter vlees te eten. En het is ons al gelukt om veel impact te maken. We zijn de afgelopen drie jaar met 25 procent gegroeid en inmiddels een van de grootste biologische worstmakerijen van Nederland. Afgelopen jaar zijn er meer dan drie miljoen worsten verkocht. Maar we zijn er nog niet.''

,,Er wordt nog te veel smakeloos vlees gegeten, van dieren die een slecht leven hebben gehad uit een industrie die teveel impact heeft op onze planeet. Worst is vaak het symbool van het afvoerputje van de vleesindustrie, en dat gaan wij veranderen. Als mentaal marktleider willen we een voorbeeld zijn voor de gehele vleesindustrie. En zo, als klein maar ambitieus Amsterdams worstmerk, de strijd aan gaan met de marktleiders. Om deze impact te kunnen maken zijn we op zoek naar groeikapitaal. Met sharefunding bouwen we samen met onze fans aan de toekomst. Wij vinden het gaaf als we kunnen groeien met honderden of zelfs duizenden ‘worstvrienden’ als aandeelhouder'', aldus Levie.

''We willen onze chefs-achtergrond en kennis van worstmaken inzetten om ook de allerlekkerste vegetarische worst te ontwikkelen''

Samuel Levie, Brandt & Levie

Brandt & Levie haalde wil miljoen ophalen via Eyevestor-platform

Via het platform Eyevestor wil het merk nieuwe aandelen uitgeven om groeikapitaal aan te trekken. In twee rondes wil het merk een miljoen euro ophalen. De ambitie is grote stappen te zetten in de noordwest Europese markt en aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de lekkerste vegetarische droge worst. Brandt & Levie wil in twee tot drie jaar de omzet verdubbelen. Grotere investeerders zijn net zo welkom als kleine: instappen als aandeelhouder kan al vanaf 250 euro.

Lees ook: Een jubileum vier je met? Juist: circulaire worst en een groene chorizo

Internationale ambities en vegan worst

De producten van Brandt & Levie worden al via een aantal verkooppunten in België en Duitsland verkocht, maar voor grootschalige groei is meer kapitaal nodig. Afgelopen jaar brachten de worstpioniers tijdens hun jubileum al een 100 procent circulaire worst op de markt. Ook de vega-vlees hybride knakworst met biet en kikkererwten is een succes.

De ondernemers willen nu een stap verder gaan door in 2023 ook een volledig vegetarische worst te ontwikkelen en op de markt te brengen. Levie vervolgt: ,,Wij geloven dat de vega opties die nu in de supermarkt liggen zoveel beter en lekkerder kunnen. We willen onze chefs-achtergrond en kennis van worstmaken inzetten om ook de allerlekkerste vegetarische worst te ontwikkelen.”

Lees ook: ‘Vegetarische slager’ Jaap Korteweg onthult tosti met... melkvrije kaas

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws