Nieuws Groei

Verzendplatform Bringly breidt netwerk in Duitsland verder uit

Het duurzaam verzendplatform Bringly introduceert zijn same-day delivery in Duitsland voor nieuwe retailers en webshops. Via het netwerk van Bringly kunnen onze oosterburen ook per fiets of elektrische voertuigen nog dezelfde dag bij klanten thuisbezorgen.

Van onze redactie 6 januari 2022

Bringly tablet

Het duurzame verzendplatform Bringly is momenteel bezig met een nieuwe investeringsronde. Foto's: Bringly

,,Het afgelopen jaar zijn wij gestart met lokale same-day bezorgingen in drie steden in Duitsland. Met onze bestaande klanten en lokale partners hebben wij vervolgens de bezorgprocessen en services geoptimaliseerd. We zijn begonnen met lokale 'Ship-from-Store', maar hebben vervolgens ook nationale bezorgingen geïntroduceerd. We zijn er trots op dat we met ons platform nu ook CO2-neutrale en same-day bezorgingen aan nieuwe retailers en webshops in Duitsland kunnen aanbieden”, vertelt ceo Rajiv Laigsingh.

''We zijn er trots op dat we met ons platform nu ook CO2-neutrale en same-day bezorgingen aan nieuwe retailers en webshops in Duitsland kunnen aanbieden''

Rajiv Laigsingh, ceo Bringly

Bringly biedt schaalbare totaaloplossing voor same-day en duurzame bezorging

Het platform van Bringly biedt retailers en webshops een schaalbare totaaloplossing voor same-day en duurzame bezorging. Door op stedelijk niveau de beschikbare (bezorg)capaciteit van koeriers te optimaliseren, kunnen pakketten snel en duurzaam worden bezorgd vanuit winkels, hubs, dark stores en centrale distributiecentra.

Na de start in Berlijn, München en Hamburg zijn er meer dan tien nieuwe steden aangesloten voor CO2-neutrale en same-day bezorging in Duitsland. ,,De steden in Duitsland zijn groter dan in Nederland en daarom is er een andere aanpak nodig. Duurzame same-day bezorging is nog niet de standaard in Duitsland, maar dankzij ons schaalbare netwerk van fietsen, elektrische voertuigen én slimme software zetten we stappen in de juiste richting”, aldus Head of Partnerships Kas van den Ban.

Lees ook: Eerste Coolblue-winkel op Duitse bodem is een feit

Nieuwe investeringsronde om het platform verder uit te breiden

Eerder dit jaar haalde Bringly al een investering binnen van onder andere Ponooc en Shamrock Ventures. Het duurzame verzendplatform is momenteel bezig met een nieuwe investeringsronde om het platform en duurzame netwerk voor retailers en webshops in Europa verder uit te breiden.

Lees ook: Nederlandse MisterGreen Electric Lease breidt verder uit naar Duitsland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws