Nieuws Groei

Campingplatform JetCamp haalt internationale investering op

JetCamp, een innovatieve website voor het zoeken en boeken van campings, krijgt een early-stage investering van het Zwitsers-Oostenrijkse investeringsfonds Falkensteiner Ventures. Daarmee wil de startup uit Delft versneld groeien binnen de Europese campingmarkt van 5 miljard euro.

Van onze redactie 22 november 2020

Erwin hoevenaar roderik verburg jetcamp

Erwin Hoevenaar en Roderik Verburg van JetCamp.

De zestalige website heeft een focus op content en inspiratie en vermeldt inmiddels meer dan 90 procent van alle 25.000 Europese campings. Naast grotere vakantieparken en familiecampings zijn dat ook kleinere glampings, mini-campings en natuur- en boerencampings. JetCamp, dat qua opzet het beste met een hotelboekingssite kan worden vergeleken, wil met de investering haar marktaandeel in de grootste Europese campingmarkten Frankrijk en Duitsland vergroten.

Lees ook: Lessen uit corona: zo blijft de eerste 'Koninklijke' camping van ons land ook nu een succes

Groei campingvakanties

De Europese campingmarkt groeide tien procent tussen 2018 en 2020, terwijl de campermarkt gedurende die periode met 20 procent groeide. Ceo Erwin Hoevenaar: ,,We zien dat steeds meer mensen hun vakantie in of dichtbij de natuur doorbrengen. Corona heeft deze trend versneld, waardoor we met name tijdens het afgelopen hoogseizoen een enorme groei in campingvakanties zagen en de opkomst van een vrij nieuw fenomeen als pop-upcampings”.

Hoevenaar: ,,de huidige spelers in deze markt komen veelal voort uit traditionele bedrijven als automobiel clubs of uitgeverijen, waarbij het business model afhankelijk is van (print)advertenties. Om opgenomen te worden betalen campings een jaarlijkse fee. JetCamp hanteert een gratis (freemium) model. Vermeldingen zijn kosteloos, hiermee zijn we uniek in de markt. Wanneer een camping besluit ook boekingen te accepteren ontvangt JetCamp een commissie. No cure no pay.''

''We zien dat steeds meer mensen hun vakantie in of dichtbij de natuur doorbrengen. Corona heeft deze trend versneld''

Erwin Hoevenaar, ceo en oprichter JetCamp

2.500 campings online te boeken

JetCamp is opgezet door Hoevenaar en Roderik Verburg (beide ex-Thomas Cook) en bestaat uit acht medewerkers verdeeld over vestigingen in Delft en Litouwen (softwareontwikkeling). Inmiddels zijn 2.500 campings online boekbaar en het doel is dit binnen zes maanden te verdubbelen naar 5.000.

Lees ook: Sendcloud haalt bijna 13 miljoen euro binnen om te expanderen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.