Nieuws Groei

Event-ondernemer maakt in coronacrisis succesvolle switch naar... hottub-verhuur

Ook de evenementenbranche staat in deze coronacrisis onder enorme druk. Maar blijven wachten op mogelijk perspectief deed event-ondernemer Marijn van Roode vooral niet. ‘Als mensen niet naar een evenement kunnen, brengen we een evenement naar de mensen’, moet hij gedacht hebben. En die gedachte, die klopte.

Anke Derkse 22 april 2021

Freshgrooves event support hottub switch coronatijd

RLXD is in december gestart en verhuurt sinds april hottubs, barrelsauna’s én OFYR-kooktoestellen.

FreshGrooves Event Support is een gezond bedrijf dat in zijn vijftienjarig bestaan een aardige reputatie heeft opgebouwd in de evenementenbranche. Normaal faciliteren ze dertig grote publieksevenementen per jaar waar tienduizenden bezoekers komen.

,,Vorig jaar had ik voor het eerst, naast de zestig oproepkrachten waar ik al jaren mee werk, vier mensen in vaste dienst aangenomen, maar helaas heb ik daar in mei alweer afscheid van moeten nemen”, vertelt Van Roode met spijt in zijn stem. ,,Vervolgens ben ik hard gaan zoeken naar een alternatief, want ik wil natuurlijk wel blijven ondernemen. Ik heb van alles low-budget geprobeerd, variërend van klimaatbeheersing voor particulieren tot een nieuwe limoncello, maar dat was geen succes."

Uiteindelijk werd Van Roode het beu en kocht hij voor zichzelf een hottub voor in de tuin. ,,Ik vermoedde dat zoiets snel zou vervelen, maar tot mijn grote verrassing bleek ik het steeds leuker te gaan vinden. Dat bracht me op het idee dat anderen dat ook weleens leuk zouden kunnen vinden.” Van Roode startte daarop in december vorig jaar zijn bedrijf RLXD, ontwikkelde zijn concept en verhuurt nu sinds april hottubs.

Lees ook: Händig: evenementenbedrijf maakt nu meubels voor thuiswerkers

Hottub als 'beleving in je eigen tuin'

Het blijft niet bij hottubs. RLXD verhuurt daarnaast ook barrelsauna’s én OFYR-kooktoestellen. Een snelle blik op internet leert dat er wel meer bedrijven zijn die hottubs en sauna’s verhuren. Volgens Van Roode onderscheidt RLXD zich echter door een complete beleving te bieden. ,,Onze hottubs zijn luxe en hebben voorgevormde zitkuipen. Je wilt tenslotte wel comfortabel zitten. Verder leveren wij er op maat gemaakte accessoires bij om het ‘privéfeestje’ in je eigen tuin compleet te maken. Denk aan sfeerverlichting, drankhouders en privacy-schermen.” Wil je naast je hottub ook een sauna? Geen probleem, kan geregeld worden. Om het geheel nóg completer te maken, kun je er zelfs een exclusieve OFYR bij huren. Alles uiteraard houtgestookt.

"Op school leerde ik om iets te ontwerpen dat iemand anders dan ging maken, maar ik werk liever andersom: iets maken en daarna het ontwerp erbij verzinnen"

Marijn van Roode, oprichter van RLXD

Ondernemer én designer

Oorspronkelijk is Van Roode opgeleid als designer, maar tijdens zijn studie begon hij al met het organiseren van feesten. Na drie jaar academie had hij het wel gezien op school en ging hij fulltime aan de slag als ondernemer. ,,Op school leerde ik om iets te ontwerpen dat iemand anders dan ging maken. Ik merkte dat ik veel liever andersom werkte: ik ga iets maken en verzin daarna het ontwerp erbij”, lacht Van Roode. ,,Die ondernemersgeest heb ik nu ook toegepast bij RLXD. De les die ik heb geleerd van mijn eerdere ‘probeersels’ is dat ik beter goed kan investeren in iets waar ik een goed gevoel bij heb en dat met mijn enthousiasme in de markt zetten. Dat is precies wat ik met RLXD heb gedaan. En hoewel ik nog maar kort geleden ben gestart, merk ik nu al dat mensen er heel enthousiast van worden.”

Dat de ontwerper nog steeds in hem zit, blijkt wel uit het feit dat Van Roode eigenhandig een speciaal zeshoekig frame heeft ontworpen om de hottub heen, zodat deze staand vervoerd kan worden en door een normale tuinpoort van 110 centimeter past.

Tekst gaat door onder foto van Marijn van Roode. Foto: Joost Knuever

Particulier én zakelijke markt

Zolang de coronamaatregelen nog gelden en er dus geen grootschalige evenementen plaatsvinden, richt RLXD zich op de particuliere markt. Toegegeven, je moet wel een béétje aardige tuin hebben, maar die hoeft in principe niet groter te zijn dan tien bij tien meter. Hottub, sauna en OFYR worden door Van Roode gratis thuisbezorgd in een straal van 15 kilometer rond zijn standplaats Waalre. ,,Met een poort van 220 centimeter lever ik zelfs je sauna netjes af in je tuin. De prijzen zijn inclusief ophalen en schoonmaak.” Voor OFYR is Van Roode officieel dealer, inclusief tientallen accessoires die je erbij kunt huren. Zo word je kleinschalige familie- of vriendenfeestje tóch een hele belevenis. En o ja, omdat alles houtgestookt is en er stookhout bij geleverd wordt, vindt Van Roode het wel zo aardig om dit te compenseren. ,,Bij elke bestelling, groot of klein, wordt er een boom geplant. Ik heb hiervoor een partij gevonden die niet alleen die boom voor ons plant, maar ook voor werkgelegenheid zorgt voor mensen in ontwikkelingslanden.”

Als straks de evenementen zijn toegestaan, gaat Van Roode weer full-speed met FreshGrooves aan de gang. ,,Met RLXD kunnen we nu een meerwaarde bieden. Ik zie absoluut groeipotentie in zowel de particuliere als de zakelijke markt. Want hoe leuk is het om je evenement door FreshGrooves te laten faciliteren en met RLXD te completeren door OFYR’s en wie weet zelfs hottubs en sauna’s te plaatsen!”

Lees ook: Decorbouwer overleeft in evenementenbranche door 'breder' te werken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws