Nieuws Groei

Credit Linked Beheer 'snelst groeiende bedrijf van Nederland'

Credit Linked Beheer BV, beheerder van woningbeleggingsfondsen, voert dit jaar de landelijke FD Gazellen Top 100 aan. De fondsenbeheerder voor particuliere beleggers uit Baarn is het snelst groeiende bedrijf van Nederland.

Van onze redactie 22 november 2019

Credit Linked Beheer

De vernieuwende woningbelegger heeft de uitverkiezing te danken aan zijn uitzonderlijke groei over de afgelopen jaren. Sinds 2014 is het fondsvermogen toegenomen van vijf miljoen euro naar 360 miljoen euro. Daarmee heeft Credit Linked Beheer een prima positie verworven in de markt van particuliere woningfondsen.

Directeur Eduardo Alvarez is erg blij met het winnen van de award: ,,Het is voor Credit Linked Beheer duidelijk dat we een goed en onderscheidend beleggingsproduct in de markt hebben gezet dat vanwege het ‘groene’ karakter een brede doelgroep aanspreekt. We willen deze lijn graag doorzetten en met onze fondsen, naast het realiseren van een zo goed mogelijk rendement voor onze beleggers, een bijdrage leveren aan het realiseren van nieuwe (en duurzame) huurwoningen in Nederland.”

Kansen voor groei

Ondanks de krapte op de woningmarkt ziet Credit Linked Beheer nog steeds goede mogelijkheden om de groei de komende jaren door te zetten. Alvarez: “Het is onze ambitie om in de komende twee jaar de grootste Nederlandse beheerder van particuliere woningfondsen te worden, met fondsen die worden gekenmerkt door duurzaamheid, kwaliteit en een near-institutional karakter. Vastgoedbeleggingen waar particulieren in willen beleggen.”

In totaal beheert Credit Linked Beheer op dit moment drie fondsen. Op 8 november sloot de derde emissie van het Groenwoningen Fonds. Credit Linked Beheer hoopt nog dit jaar een tweede fiscale groenfonds, het Ecowoningen Fonds, te openen.