Podcast

De Ondernemer Radio

Dagelijks drie uur lang live radio vanuit food district Liemès in Utrecht, boordevol inspiratie, informatie en advies, ook dat is de Week van de Ondernemer. De radio-uitzendingen zijn van 10.00 tot 13.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en terug te luisteren, als podcast, geheel en in delen, via deze website en de bekende podcastkanalen.

Laatste update: 15 november 2021 10:26

Van onze redactie 16 november 2020

Vrijdag 20 november

Donderdag 19 november

De dag begon met een bezoek van retailexpert Fred Rutgers. Ook waren Raymond van Eck en Zack Yaagoub, ceo en director sales van Youvia te gast. Daarna volgde Julian van de Steeg, de ceo van financieringsplatform BridgeFund, die vertelde over een onderzoek waaruit blijkt dat het kleinbedrijf dit derde kwartaal optimistischer was over de toekomst. Verder waren Jordy Cobelens (TW Steel), Lena Cobelens (Le Olive), Bastiaan Janssen (Vijfhart IT-opleidingen) en Sophie en Michelle Peters (Seesoap) te gast. Retailexpert Cor Molenaar was ook in de studio en deed een aantal stevige uitspraken over de winkelbranche.

Woensdag 18 november

Weer een bomvolle dag, met in deze uitzending een bezoek van Ralph van Dam (MKBDoorgaan/Geldfit Zakelijk), fitnessondernemer Han de Hair, Cor Hospes (expert contentmarketing) en Daniëlle Chavanu (van de online kledingwinkel dane.studios). Ook te gast waren Thierry Aartsen (Tweede Kamerlid VVD) en topondernemer Marco Aarnink (Print.com).

Dinsdag 17 november

De tweede dag waren opnieuw vijf ondernemers te gast, ditmaal Maarten Franken (Good Habitz), Cristel van de Ven (Vereniging Zelfstandigen Nederland), Sebastiaan van Pommeren (Het Koffielab) en Lennard van Otterloo, die als Brexit-expert en ondernemer regelmatig blogs en podcasts maakt voor De Ondernemer. Ook Ed Bindels schoof wederom aan, ditmaal om te praten over zijn retailconcept Amac.

Maandag 16 november

De openingsdag van 'de Week' stond vooral in het teken van de nominaties voor de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) van het Jaar, met de genomineerden Ed Bindels (Liemès/Amac), Jouri Schoemaker (Pieter Pot), Niels Meijssen (Beterboeken.nl), Sabi Tolou (Sendcloud), Frank ten Bokum (Bcause) en Crispijn de Koning (Verum) als studiogast.

De huidige MIO, wijnpionier Derrick Neleman, kijkt terug op het afgelopen ondernemersjaar en maakt live in de uitzending de 22 nominaties bekend.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Sieradenmerk van Nina en Sterre (17) groeit met TikTok en influencers

Het is een cliché, maar ook voor Sterre Willemsen (17) en Nina van Eijk (17) geldt: een hobby is nu serieuze business geworden. De tieners zijn eigenaar van een succesvolle onderneming met in de glinsterende hoofdrol de sieradenlijn Menthe Jewel. Maar is alles wel goud wat er blinkt? Is ondernemen net zo glamorous als de producten die het duo op de markt brengt? Daar komen we achter in deze eerste De Jonge Ondernemer.

Details
Droomstart

Wie gaat er door na eerste Droomstart-pitch: De Groene Schoonmaakwinkel of Food for Skin?

Het tweede Droomstart-seizoen begint! De eerste twee kandidaten plaatsen met hun businessmodel duurzaamheid in de hoofdrol. Gaat de vakjury voor De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren of de 100 procent vegan huidverzorgingslijn Food for Skin van de ondernemende zussen Angela en Cathy Ursem?

Details
Hart voor Zaken

Hoe Mark Vletter met werkplezier en vriendschap Voys tot grote hoogte stuwt

Iedereen een gelijkwaardige stem. Dat is het verbindende verhaal van Voys. Het zit niet alleen in de techniek die ze leveren, maar ook in de manier waarop 'dat rare cluppie' met hun klanten en collega’s omgaat en wat ze in de wereld willen verwezenlijken, vertelt 'chef leuk werk en founder' Mark Vletter aan gastheer Cor Hospes in de podcastserie Hart voor Zaken.

Details
De Ondernemer

Waarom Rochdi Darrazi met Boldking binnen 7 jaar de nummer 1 van Europa is

Selfmade zijn. Volgens Rochdi Darrazi (41) kun je dat ontwikkelen. De Boldking-founder stelt dat 'iedereen die zijn levensomstandigheden blijvend weet te verbeteren selfmade is'. Ondernemerschap is een middel om dat doel te bereiken. Het is de weg die hij zelf heeft afgelegd, de manier waarop hij een succesvol merk en een fortuinlijk leven bouwde.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Hoe lol en kwaliteit Fatboy groot maken: 'We zullen nooit een kantoorprullenbak maken'

Waar komen namen als Uitgekookt, TUI en Fonq vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In aflevering 2 kom je alles te weten over het ontstaan en de betekenis van Fatboy. Het Brabantse bedrijf heeft lol en kwaliteit hoog in het vaandel. 'We nemen het leven niet te serieus en brengen onconventioneel design.'

Details
De Zo Genaamde Podcast

Het uitgekookte verhaal achter de merknaam van maaltijdservice Uitgekookt

Fatboy, Old Amsterdam, TUI, Uitgekookt; bekende merknamen die we bijna iedere dag wel voorbij horen komen. Maar waar komen die namen vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In deze eerste aflevering Johan van Marle, eigenaar van de innovatieve maaltijdservice Uitgekookt.

Details