Podcast

De Ondernemer Radio

Dagelijks drie uur lang live radio vanuit food district Liemès in Utrecht, boordevol inspiratie, informatie en advies, ook dat is de Week van de Ondernemer. De radio-uitzendingen zijn van 10.00 tot 13.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en terug te luisteren, als podcast, geheel en in delen, via deze website en de bekende podcastkanalen.

Laatste update: 1 december 2020 14:01

Van onze redactie 16 november 2020

Vrijdag 20 november

Donderdag 19 november

De dag begon met een bezoek van retailexpert Fred Rutgers. Ook waren Raymond van Eck en Zack Yaagoub, ceo en director sales van Youvia te gast. Daarna volgde Julian van de Steeg, de ceo van financieringsplatform BridgeFund, die vertelde over een onderzoek waaruit blijkt dat het kleinbedrijf dit derde kwartaal optimistischer was over de toekomst. Verder waren Jordy Cobelens (TW Steel), Lena Cobelens (Le Olive), Bastiaan Janssen (Vijfhart IT-opleidingen) en Sophie en Michelle Peters (Seesoap) te gast. Retailexpert Cor Molenaar was ook in de studio en deed een aantal stevige uitspraken over de winkelbranche.

Woensdag 18 november

Weer een bomvolle dag, met in deze uitzending een bezoek van Ralph van Dam (MKBDoorgaan/Geldfit Zakelijk), fitnessondernemer Han de Hair, Cor Hospes (expert contentmarketing) en Daniëlle Chavanu (van de online kledingwinkel dane.studios). Ook te gast waren Thierry Aartsen (Tweede Kamerlid VVD) en topondernemer Marco Aarnink (Print.com).

Dinsdag 17 november

De tweede dag waren opnieuw vijf ondernemers te gast, ditmaal Maarten Franken (Good Habitz), Cristel van de Ven (Vereniging Zelfstandigen Nederland), Sebastiaan van Pommeren (Het Koffielab) en Lennard van Otterloo, die als Brexit-expert en ondernemer regelmatig blogs en podcasts maakt voor De Ondernemer. Ook Ed Bindels schoof wederom aan, ditmaal om te praten over zijn retailconcept Amac.

Maandag 16 november

De openingsdag van 'de Week' stond vooral in het teken van de nominaties voor de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) van het Jaar, met de genomineerden Ed Bindels (Liemès/Amac), Jouri Schoemaker (Pieter Pot), Niels Meijssen (Beterboeken.nl), Sabi Tolou (Sendcloud), Frank ten Bokum (Bcause) en Crispijn de Koning (Verum) als studiogast.

De huidige MIO, wijnpionier Derrick Neleman, kijkt terug op het afgelopen ondernemersjaar en maakt live in de uitzending de 22 nominaties bekend.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Thijs Talks

Lessen van Ivar Camps (Alliance Automotive): ‘Leg elke zakelijke afspraak vast, steeds weer

Nog twee open plekken in het marketingelftal van Thijs van Dijk. Na deze aflevering nog maar één. In de tiende episode van de podcastserie Thijs Talks is Ivar Camps van Alliance Automotive Group Benelux, een bedrijf gespecialiseerd in de distributie en de verkoop van auto-onderdelen en –accessoires, te gast. Op welke plek gaan we de retailmarketingmanager terugzien? Je hoort het in deze podcast! Net als het beste advies waar je mee aan de slag kan.

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
Broodje Verhaal

Waarom storytelling ook bij Ellyne Biermans' Reflower werkt

Storytelling-expert Cor Hospes in gesprek met Ellyne Bierman die de 'duurzame bloemenbieb' Reflower startte. Het is een platform om blijvende bloemen te delen, ook wel een abonnement op kunstbloemen. Maar: waarom? Houden ook kunstbloemen van mensen - en andersom? Jazeker. En dus: wat is het verhaal van Ellyne? Luister mee.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
Onze Man In Londen

Ondernemer Van Otterloo vanuit Londen: 'Dit is een nieuwe lockdown die ze niet zo willen noemen'

Door Brexit heeft de Britse economie het al stevig te verduren, het coronavirus kwam daar nagenoeg gelijktijdig nog eens bij. De laatste versoepelingen van coronamaatregelen worden in Engeland uitgesteld tot 19 juli. Zorgen over het stijgende aantal besmettingen met de deltavariant (de Indiase variant) van het coronavirus zijn daar debet aan. Ondernemer Lennard van Otterloo vertelt vanuit Londen onder meer over de lockdown-die-geen-lockdown-genoemd-wordt, effecten op de economie en ook het Nederlandse bedrijfsleven.

Details