Podcast

De Ondernemer Radio

Dagelijks drie uur lang live radio vanuit food district Liemès in Utrecht, boordevol inspiratie, informatie en advies, ook dat is de Week van de Ondernemer. De radio-uitzendingen zijn van 10.00 tot 13.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en terug te luisteren, als podcast, geheel en in delen, via deze website en de bekende podcastkanalen.

Laatste update: 22 november 2020 09:19

Van onze redactie 16 november 2020

Vrijdag 20 november

Donderdag 19 november

De dag begon met een bezoek van retailexpert Fred Rutgers. Ook waren Raymond van Eck en Zack Yaagoub, ceo en director sales van Youvia te gast. Daarna volgde Julian van de Steeg, de ceo van financieringsplatform BridgeFund, die vertelde over een onderzoek waaruit blijkt dat het kleinbedrijf dit derde kwartaal optimistischer was over de toekomst. Verder waren Jordy Cobelens (TW Steel), Lena Cobelens (Le Olive), Bastiaan Janssen (Vijfhart IT-opleidingen) en Sophie en Michelle Peters (Seesoap) te gast. Retailexpert Cor Molenaar was ook in de studio en deed een aantal stevige uitspraken over de winkelbranche.

Woensdag 18 november

Weer een bomvolle dag, met in deze uitzending een bezoek van Ralph van Dam (MKBDoorgaan/Geldfit Zakelijk), fitnessondernemer Han de Hair, Cor Hospes (expert contentmarketing) en Daniëlle Chavanu (van de online kledingwinkel dane.studios). Ook te gast waren Thierry Aartsen (Tweede Kamerlid VVD) en topondernemer Marco Aarnink (Print.com).

Dinsdag 17 november

De tweede dag waren opnieuw vijf ondernemers te gast, ditmaal Maarten Franken (Good Habitz), Cristel van de Ven (Vereniging Zelfstandigen Nederland), Sebastiaan van Pommeren (Het Koffielab) en Lennard van Otterloo, die als Brexit-expert en ondernemer regelmatig blogs en podcasts maakt voor De Ondernemer. Ook Ed Bindels schoof wederom aan, ditmaal om te praten over zijn retailconcept Amac.

Maandag 16 november

De openingsdag van 'de Week' stond vooral in het teken van de nominaties voor de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) van het Jaar, met de genomineerden Ed Bindels (Liemès/Amac), Jouri Schoemaker (Pieter Pot), Niels Meijssen (Beterboeken.nl), Sabi Tolou (Sendcloud), Frank ten Bokum (Bcause) en Crispijn de Koning (Verum) als studiogast.

De huidige MIO, wijnpionier Derrick Neleman, kijkt terug op het afgelopen ondernemersjaar en maakt live in de uitzending de 22 nominaties bekend.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Derrick neleman liemes podcast 1
De Ondernemer

Derrick Neleman verrast met weer nieuwe stappen: 'Ik wil Coolblue van de wijnen worden'

Neleman Wijnen doet de wijnbranche op z'n grondvesten schudden: het bedrijf heeft in ons land in korte tijd een plek in top 5 verworven en eigenaar Derrick Neleman blijft stevig inzetten op groei. In de podcast vertelt hij over drie weer nieuwe, verrassende stappen binnen zijn bedrijf: een strategische samenwerking met Wijntransport, de opening van een eigen warehouse en vertrek bij PostNL én de lancering van biowijn.nl.

Details
Bakkiemedia thijs van dijk daniel kok
De Ondernemer

Wat vinden de Bakkie Media-experts van Week van de Ondernemer?

Het belooft een goede traditie te worden: een Bakkie Media Live tijdens de Week van de Ondernemer. Vorig jaar vanuit de Brabanthallen in Den Bosch, dit jaar vanuit het nog te openen Liemès Food District in Utrecht. Dé hamvraag: wat vonden de heren experts Thijs van Dijk en Daniel Kok van deze Week van de Ondernemer?

Details
Jordy en Lena Cobelens NBR 2020
De Ondernemer

Welk geheim heeft ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens?

Ondernemersechtpaar Jordy en Lena Cobelens timmert flink aan de weg. Hij is dankzij zijn succesvolle horlogemerk TW Steel genomineerd voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer van 2020, terwijl zij wereldwijd furore maakt met haar startup Le Olive die gepersonaliseerde kimono's produceert. Wat is hun geheim?

Details
Kerstmis gezellig
De Ondernemer

Hoogleraar Cor Molenaar: 'Retailers overleven alleen als zij hun klant écht beter leren kennen'

Retail-professor Cor Molenaar is altijd duidelijk. Tijdens onze live radio-uitzending op de vierde dag van de Week van de Ondernemer richtte hij zijn scherpe pijlen op de retailer met een strakke boodschap: stop meer energie in het beter leren kennen van de klant.

Details
Maarten Franken NBR 2020
De Ondernemer

Waarom Maarten Franken (Goodhabitz) zo succesvol is met online trainingen

Leren is leven en leven is leren. Dat is het fundament onder de Brabantse onderneming Goodhabitz, die internationaal online trainingen aanbiedt. Oprichter Maarten Franken - tevens genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer van 2020 - was bij ons te gast tijdens de radio-uitzending in de Week van de Ondernemer. ,,Het is onze bedoeling dat mensen iets leren zonder in de gaten te hebben dat ze iets leren."

Details