Podcast

De Ondernemer Radio

Dagelijks drie uur lang live radio vanuit food district Liemès in Utrecht, boordevol inspiratie, informatie en advies, ook dat is de Week van de Ondernemer. De radio-uitzendingen zijn van 10.00 tot 13.00 uur live te beluisteren op New Business Radio en terug te luisteren, als podcast, geheel en in delen, via deze website en de bekende podcastkanalen.

Laatste update: 15 november 2021 10:26

Van onze redactie 16 november 2020

Vrijdag 20 november

Donderdag 19 november

De dag begon met een bezoek van retailexpert Fred Rutgers. Ook waren Raymond van Eck en Zack Yaagoub, ceo en director sales van Youvia te gast. Daarna volgde Julian van de Steeg, de ceo van financieringsplatform BridgeFund, die vertelde over een onderzoek waaruit blijkt dat het kleinbedrijf dit derde kwartaal optimistischer was over de toekomst. Verder waren Jordy Cobelens (TW Steel), Lena Cobelens (Le Olive), Bastiaan Janssen (Vijfhart IT-opleidingen) en Sophie en Michelle Peters (Seesoap) te gast. Retailexpert Cor Molenaar was ook in de studio en deed een aantal stevige uitspraken over de winkelbranche.

Woensdag 18 november

Weer een bomvolle dag, met in deze uitzending een bezoek van Ralph van Dam (MKBDoorgaan/Geldfit Zakelijk), fitnessondernemer Han de Hair, Cor Hospes (expert contentmarketing) en Daniëlle Chavanu (van de online kledingwinkel dane.studios). Ook te gast waren Thierry Aartsen (Tweede Kamerlid VVD) en topondernemer Marco Aarnink (Print.com).

Dinsdag 17 november

De tweede dag waren opnieuw vijf ondernemers te gast, ditmaal Maarten Franken (Good Habitz), Cristel van de Ven (Vereniging Zelfstandigen Nederland), Sebastiaan van Pommeren (Het Koffielab) en Lennard van Otterloo, die als Brexit-expert en ondernemer regelmatig blogs en podcasts maakt voor De Ondernemer. Ook Ed Bindels schoof wederom aan, ditmaal om te praten over zijn retailconcept Amac.

Maandag 16 november

De openingsdag van 'de Week' stond vooral in het teken van de nominaties voor de Meest Inspirerende Ondernemer (MIO) van het Jaar, met de genomineerden Ed Bindels (Liemès/Amac), Jouri Schoemaker (Pieter Pot), Niels Meijssen (Beterboeken.nl), Sabi Tolou (Sendcloud), Frank ten Bokum (Bcause) en Crispijn de Koning (Verum) als studiogast.

De huidige MIO, wijnpionier Derrick Neleman, kijkt terug op het afgelopen ondernemersjaar en maakt live in de uitzending de 22 nominaties bekend.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe een Amsterdammer van Brabantsche Worstenbroodjes een keilekker succes maakt

Voor deze negende aflevering van De Zo Genaamde Podcast gaan we naar het verre zuiden. Nou ja, Noord-Brabant om precies te zijn. De provincie bekend om zijn nachten, het carnaval, steden als Eindhoven en Tilburg en... Het worstenbroodje. Presentator Floris Hülsmann ontvangt in zijn studio Remco Beekman van Brabantsche Worstenbroodjes. Keilekker! Maar die naam, val je als ondernemer wel genoeg op? Luister naar het inspirerende ondernemersverhaal en je weet het binnen een kwartier.

Details
Kabinet Rutte III 2017
De Ondernemer

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details