Nieuws Groei

Dopper-oprichter Everaarts komt met eigen plant-based horeca academy

Merijn Everaarts, oprichter van Dopper, start met een horeca academy. Per direct kan de deelnemer zich inschrijven voor de opleiding die per februari zal starten. Met behulp van sponsoren worden de kosten voor deelnemers laag gehouden zodat de opleiding toegankelijk blijft voor iedereen. ,,Er is gebrek aan basiskennis met betrekking tot de plant-based keuken.”

Van onze redactie 15 december 2021

Dopper everaarts plant based horeca academy mama gaia

Merij Everaarts: ,,Ook voor horecaondernemers die de kennis van hun personeel willen vergroten, is de Mama Gaia Academy een mooie optie." Foto: Jordi Sloots

Vooruit kijken en plannen maken voor de langere termijn

Het restaurant, Mama Gaia genaamd, wat open is voor iedereen, denkt niet in periodes van drie weken zoals de overheid. Dat is namelijk funest voor een gezonde bedrijfsvoering. ,,Wij zijn realistisch", zegt Everaarts. ,,We kijken vooruit en maken plannen voor de langere termijn. Als antwoord op het grote tekort aan personeel én omdat de wereld verandert naar plant-based, voelt Mama Gaia de verantwoordelijkheid om hier een rol in te spelen."

De Mama Gaia Academy is er voor mensen die newbies zijn in de horeca. Het is een korte online Academy van zes weken. In korte video’s van maximaal vijf minuten kan de deelnemer de informatie tot zich nemen wanneer hij of zij dat wil. ,,Daarbij hebben wij vier speciale live sessies waarbij vers-pakketten van een bekende online groenten-supermarkt aan huis wordt geleverd. Verder zullen wij werken met een unieke wijze van personal coaching, wat bij online horeca opleidingen nog niet bestaat. Zoals de gasten in het restaurant alle aandacht verdienen, doen wij dat voor de deelnemers", aldus Everaarts.

Lees ook: Gouden formule in lockdown: Cheflix als Netflix voor sterrenchefs

Aandacht voor het maken van écht goede mocktails

Naast de basisvaardigheden zoals een wortel snijden en een fles wijn openen, is er veel aandacht voor alles wat er met de plant-based keuken te maken heeft. Bekende topchefs die de plant-based keuken al onder de knie hebben, zullen hun kennis delen en daarnaast zal de Mama Gaia Academy veel aandacht besteden aan waar producten vandaan komen en hoe ze plantaardig verwerkt worden. Ook inspirerend op minderend alcoholgebruik, is er aandacht voor tea-pairing; de smaken van thee combineren met plant-based gerechten. Ook het maken van echt goede mocktails zal hierbij de aandacht krijgen.

Everaarts is in de vorige lockdown het plant-based restaurant Mama Gaia gestart. Volgens de oprichter was het de hoogste tijd om 'zijn' mensen van gezond eten te voorzien dat, net als Dopper, bijdraagt aan een betere wereld.

Het Mama Gaia-restaurant in Haarlem. Foto: Daniel Maissan

Lees ook: Dopper: hoe komt deze fles aan zijn bijzondere naam?

,,Ook voor horecaondernemers die de kennis van hun personeel willen vergroten, is de Mama Gaia Academy een mooie optie” vindt Everaarts. De deelnemer doet kennis op vanuit de keuken en in de service. ,,Wij vinden dit de basis. We noemen het kennis in ‘servitchen’. Bij het aanspreken van nieuwe mensen in de horeca kun je ervan uitgaan dat het mensen zijn die graag willen werken, maar nog niet precies weten waar hun passie ligt. Bij de Mama Gaia Academy kunnen ze dit leren.”

Everaarts zoekt sponsoren voor de eerste vijftig deelnemers

In deze tijd is de nood hoog om nieuwe mensen op te leiden en daarom is de Mama Gaia Academy op zoek naar sponsoren voor de eerste vijftig deelnemers á 1.500 euro per deelnemer. De opleiding van zes weken kan vanaf februari 2022 binnen een periode van drie maanden gevolgd worden. De deelnemer betaalt 9,99 euro per maand. ,,We houden dit bedrag bewust zo laag om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Om diezelfde reden is de opleiding in het Engels en kan iedereen over de hele wereld deelnemen", aldus Everaarts.

Over Mama Gaia

Mama Gaia is een plant-based restaurant. Je kunt er ontbijten, lunchen of dineren en de gerechten zijn geïnspireerd op de smaken van moeder natuur.  Mama Gaia is elke dag geopend voor de lunch en borrel en serveert straks tevens een kerstlunch. Daarnaast kan er ook take-away besteld worden. In de decembermaand is het speciale take-away kerstmenu beschikbaar en te bestellen via de website. Mama Gaia wil ondanks de moeilijke tijden in de horeca iets doen voor een ander. Daarom staat de hele maand december in het teken van 1 for 1. Voor elke take-away bestelling doneert het restaurant een maaltijd aan het goede doel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws