Podcast Droomstart

Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Ook in deze derde aflevering van Droomstart mogen twee startende ondernemers hun businessplan bij een vierkoppige jury voorleggen in de vorm van een pitch. Wie overtuigt de jury? Een uiterst duurzame kweektoren voor kruiden of fashionsoftware met een hoog body positivity-gehalte? Het beloven 25 spannende minuten te worden in deze podcast.

Droomstart Ben growtower

Ben Wauben pitcht zijn businessplan voor de jury.

Van onze redactie 20 december 2022

In de eerste aflevering van Droomstart streden De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren en de 100 procent vegan huidverzorgingslijn Food for Skin van de ondernemende zussen Angela en Cathy Ursem om een plek in de volgende ronde. Vorige week was het de beurt aan Jeffrey van Dam van FinBuddy en Junior Lugte van The Kitchen Dojo.

Tijd voor de derde set pitches, te beginnen met Ben Wauben die kruidenkweekkasten wil gaan ontwerpen voor de consument. ,,Ik heb jarenlang in de hotellerie gewerkt. In die tijd kwam ik erachter hoe lang de supply chain van kruiden is. Bijvoorbeeld die van verse munt. Deze munt wordt helemaal vanuit Kenia geïmporteerd, maar belandt met plant en al binnen de kortste keren in onze compostbakken. Dat kan veel efficiënter, bedacht ik'', aldus Ben, die ook benadrukt hoe belangrijk het is dat zijn kinderen en kleinkinderen in de verdere toekomst ook eenvoudig aan verse, gezonde producten kunnen komen.

'Is de jury overtuigd van Ben zijn ambitie, heeft zijn plan net zoveel groeikansen als de kruiden of salades uit de kweektoren?'

Brainstormen met enkele intelligente koppen om zo verder te groeien met de startup

Wat Ben verwacht van zijn pitch en - mocht de jury voor zijn businessplan gaan - het verdere verloop van deze Droomstart? ,,Ik denk dat ik een stuk verder kom wanneer ik met een aantal intelligente koppen kan brainstormen over mijn startup en mijn visie. Daarna kijken we wel verder hoe het gaat verlopen.''

Is de jury overtuigd van Ben zijn ambitie, heeft zijn plan net zoveel groeikansen als de kruiden en sla uit de kweektoren? De vierkoppige jury heeft nog wel wat vragen en twijfels. Heeft een gezin bijvoorbeeld genoeg aan een toren om elke dag gezond zelfgekweekt voedsel te consumeren? En hoe uniek is de toren, wat maakt Ben zijn product beter dan de concurrentie? Luister naar de podcast en je hoort het.

Christina Hadinoto in gesprek met Droomstart-host Fabienne de Vries.

Contour Lab: online aanbevelingen die lichaamsvorm matcht met meest flatterende kledingstukken

De tweede pitchkandidaat komt uit het Vlaamse land. Het is Christina Hadinoto die al wat verder is met haar zogenaamde fashiontech-startup genaamd Contour Lab. Ze wil met haar jonge onderneming het verschil gaan maken in de mode-industrie. De industrie duurzamer maken, vertelt de ondernemer aan presentator Fabienne de Vries.

Wat de startup precies doet? De software van Contour Lab bepaalt de lichaamsvorm en modevoorkeuren van klanten op basis van een aantal vragen. Zo krijgt de klant toegang tot stylingadvies voor hun lichaamstype en aanbevelingen van de juiste producten op gefilterde productpagina's. Ook genereert de software automatische online aanbevelingen die lichaamsvormen matcht met de meest flatterende kledingstukken binnen de modestijl van de eindklant.

'Gaat het kwartet voor de duurzame kruiden- en saladetoren of het eveneens duurzame fashion-software van Christina?'

Kiest de jury voor de kweektoren of het eveneens duurzame Contour Lab?

Is de jury net zo enthousiast als Christina zelf? Na een bevlogen pitch zijn de vier behoorlijk benieuwd naar de digitale fashion-oplossing van Contour Lab. Dat wil niet zeggen dat het viertal honderd procent overtuigd is van het businessplan. Het verhaal is goed, maar hoe ver is de Belgische ondernemer met het product zelf? Niet onbelangrijk: wat is het verdienmodel van de onderneming en hoeveel klanten zijn er nodig om van Contour Lab een winstgevend bedrijf te maken? Christina heeft de antwoorden voor de juryleden.

Aan het einde van deze Droomstart hoor je welke pitch de jury het meest veelbelovend vindt. Gaat het kwartet voor de duurzame kruiden- en slatoren van Ben of de eveneens duurzame fashion-software van Christina?

Jury én publiek beslissen wie de Droomstart maakt

In seizoen 2 van Droomstart meten acht startende ondernemers zich met elkaar. In een pitch van een minuut krijgen ze de gelegenheid de vakjury, bestaande uit businesscoach en bestseller-auteur Kelly Weekers, Barry van Ruiven (topondernemer achter SEABASS), commercieel directeur André Dolsma van Qredits en De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek, te overtuigen van hun plannen.

Uit alle inzendingen selecteert de jury tien potentiële Droomstarters die worden uitgenodigd voor een pitch. Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, om vervolgens via twee rondes tot twee finalisten te komen die een super-pitch gaan doen. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Ga met ons mee op ondernemersreis, leef mee met de kandidaten en kom te weten of jouw favoriete ondernemer zijn of haar Droomstart gaat beleven! Luisteren kan via Spotify en Apple.

Lees ook: Tweede pitch Droomstart: gaat de jury voor slimme fintech-startup of voor horecatrend?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details
Hart voor Zaken

Liefde en business zijn de twee grote pijlers voor succesvol leiderschap Hans van der Kooij (Caesar Groep)

Hans van der Kooij is directeur en oprichter van ICT-dienstverlener Caesar Groep. Hij is te gast in deze Hart voor Zaken, de podcastserie van Cor Hospes over leiderschap. Hoe zorgt hij voor een zo perfect mogelijk werkklimaat? ,,Ik probeer mensen te helpen op hun weg in het leven. Ervoor te zorgen dat ze hier niet komen om te werken, maar om te leven.''

Details
De Jonge Ondernemer

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Details
Droomstart

Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Ook in deze derde aflevering van Droomstart mogen twee startende ondernemers hun businessplan bij een vierkoppige jury voorleggen in de vorm van een pitch. Wie overtuigt de jury? Een uiterst duurzame kweektoren voor kruiden of fashionsoftware met een hoog body positivity-gehalte? Het beloven 25 spannende minuten te worden in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Verbinding als kracht: hoe de naam 'Univé' te herleiden is naar een boer in het jaar 1794

Bijna elke Nederlander kent de naam 'Univé verzekeringen'. De oorsprong van de naam zal echter bij veel minder mensen bekend zijn. De hoogste tijd voor naamexpert Floris Hülsmann om op zoek te gaan naar de betekenis van deze merknaam. Te gast in De Zo Genaamde Podcast is Ron Bavelaar om het verhaal achter de naam te vertellen.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Kleine letter f en hoofdletter Q: het eigenzinnige en eigentijdse verhaal achter de naam fonQ

Dit keer duikt naamexpert Floris Hülsmann in het verhaal van fonQ. Kleine letter f aan het begin, hoofdletter Q aan het eind. Een opvallende naam, van een net zo’n opvallend bedrijf: fonQ verkoopt in haar webwinkel trendy meubels, lampen, cadeaus en accessoires. Hoe is het bedrijf op deze naam gekomen? Heette het altijd al zo? En wat is de gedachte erachter? Ceo Jeremiah Albinus legt het haarfijn uit in De Zo Genaamde Podcast.

Details
Hart voor Zaken

Waarom een leidinggevende volgens René Kesselaar een giraffe moet zijn en geen Bokito

Ondernemer René Kesselaar is ontevreden over de wereld waarin hij met zijn bedrijf opereert. Sterker, hij moet niks van die hele aannemerswereld weten. Daarom noemt hij Kesselaar & Zn geen aannemings- of bouwbedrijf, maar een ‘gastheer in de bouw’. Gastheer Cor Hospes van de podcastserie Hart voor Zaken wil alles over het gastheerschap en de opmerkelijke manier van Kesselaars ondernemen weten.

Details
Selfmade in Holland

Selfmade in Holland: Sharon Hilgers slaat een groenere weg in met My Jewellery

Volgend jaar staat voor Sharon Hilgers in het teken van grote veranderingen. Op zakelijk én persoonlijk vlak. Team Selfmade in Holland reist af naar Den Bosch. Het gesprek tussen Roelof Hemmen en Sharon vindt plaats in de kleurrijke showroom van My Jewellery. Sharon: ,,Voor het eerst gaan we met ons merk een ander verhaal vertellen. Dat past bij de nieuwe weg die we inslaan.” Ze heeft al fors geïnvesteerd in verduurzaming en vanaf 2023 worden de plannen uitgerold. Haar rol als meewerkend voorvrouw ziet ze steeds meer veranderen.

Details