Nieuws Groei

Duinrell-ondernemers breiden fors uit

Attractiepark Duinrell gaat investeren in een nieuwe waterspeeltuin en meer bungalows. Dat schrijf het AD.

Maaike Kraaijeveld | Foto: Daniella van Bergen 8 maart 2017

Tikibad

'Playa' gaat de uitbreiding van het Tikibad heten, het zwemparadijs in attractiepark Duinrell. Het park gaat met een strandje, palmen, waterspeeltoestellen en kantelende waterton vooral inzetten op een nieuwe doelgroep: kleine kinderen. “Ouders kunnen op het strandje aan de kant naar hun kind kijken”, zegt Phillip van Zuylen, samen met zijn broer Roderick directeur van het park dat door hun vader, H.R.J. graaf van Zuylen van Nijevelt, is opgericht. De nieuwe waterspeeltuin is met drie glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor de allerkleinsten wordt een verwarmd waterspeelbad aangelegd. De opening is naar verwachting in mei.

Glijbaan

Voor jongeren en volwassenen komt er in het Tikibad een driedubbele glijbaan bij. Met een hoogte van 20 meter en 163 meter lengte glijden waterfans op een band razendsnel naar beneden, vervolgens tegen een wand omhoog en weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt doorgegleden naar de volgende twee banen.

Duurzaam

Met de uitbreiding heeft het Tikibad in totaal 1,3 kilometer glijbaan. Met 'drie dubbele isolatie' wordt de uitbreiding van het Tikibad duurzaam gemaakt.

Investering

Ook wordt geïnvesteerd in het vakantiepark. Er komen 41 luxe duingalows bij. Honderd bestaande duingalows worden gerenoveerd. Daarmee telt het park straks 440 duingalows.

Ouders kunnen op het strandje aan de kant naar hun kind kijken

Phillip van Zuylen, directeur Duinrell