Nieuws Groei

Schoenenmerk ETQ krijgt miljoeneninvestering van internetgiganten

Schoenenmerk ETQ heeft een miljoeneninvestering ontvangen door de aansluiting van Sebastian Monteban, de ceo en oprichter van Brandfield. Eerder sloot fintechmiljardair Adriaan Mol zich al aan. Hoe groot de investering is die Monteban doet, is niet bekend. Maar volgens ETQ kan het bedrijf met de kapitaalinjectie de productinnovatie versnellen en zijn vleugels uitslaan naar landen als de UK, Duitsland en Frankrijk.

Van onze redactie 2 december 2021

Eqt investering adriaan mol

V.l.n.r. Hugo Castermans, Sebastian Monteban, Adriaan Mol en Patrick van der Woude. Foto: ETQ.

Lees ook: Mollie- en MessageBird-oprichter Adriaan Mol investeert in Vesper

Begin dit jaar verkocht Sebastian Monteban zijn bedrijf in modeaccessoires Brandfield aan de Duitse branchegenoot Fashionette. Met het vrijgekomen kapitaal investeert de voormalig e-juwelier nu dus in ander handwerk: de duurzaam gemaakte leren schoenen van ETQ.

Monteban is niet de eerste 'internetgigant' die zich aansluit bij het Amsterdamse schoenenmerk. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Adriaan Mol, de ervaren serie-ondernemer achter payment service provider Mollie en communicatieplatform Messagebird.

ETQ wil vleugels uitslaan naar het buitenland

Met de nieuwe investering kan het ETQ de productinnovatie versnellen en zijn vleugels uitslaan naar landen als de UK, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast zal de focus op de thuismarkt ook worden geïntensiveerd. De samenwerking met Monteban en Mol stelt oprichter Patrick van der Woude in staat zich te concentreren op zijn levenswerk: 'de essentiële schoen perfectioneren'. Van der Woude: ,,Het is als de Porsche 911; de essentie van het model blijft onaangetast, iconisch, maar onder de motorkap schuilen de laatste technologieën.”

De komende maanden wordt de collectie van ETQ uitgebreid met nog meer 'wardrobe essentials' zodat er een totaalaanbod ontstaat van schoenen voor iedere gelegenheid.

Lees ook: Betaaldienst Mollie krijgt met kapitaalinjectie ineens 665 miljoen euro erbij op de rekening

Etq is in 2010 opgericht in Amsterdam door onder meer Patrick van der Woude en Hugo Castermans. Je vindt de schoenen bij Nederlandse retailers als 1 Amsterdam, Calico Jack, De Bijenkorf en Baskèts.

Adriaan Mol genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer

Ondernemer Adriaan Mol is dit jaar genomineerd voor de prijs van Meest Inspirerende Ondernemer. Stemmen kan via deze pagina.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws