Aangeboden door DeBestelbox.nl

Branded Content Groei

Eventbureau toverde zichzelf in coronatijd om tot zeer succesvolle cadeauboxenspecialist

Maart 2020. We weten het allemaal nog. Alles ging op slot. Als evenementenorganisator kon je wel inpakken. Bij Timeless Events hebben ze dat laatste nét even iets anders aangepakt: ze gingen letterlijk allerlei dingen inpakken en noemden het DeBestelbox.nl.

Anke Derkse 3 mei 2022

De bestelbox 1

Raymon Kuipers runt samen met zijn compagnon Jesper al twaalf jaar een evenementenbureau. Toen zij in maart 2020 de ene na de andere annulering binnen zagen komen, besloten ze na een week dat ze iets anders moesten gaan doen. Op dat moment vroeg een bevriende slager of zij barbecueboxen voor hem wilden ontwikkelen en in de markt zetten. Ze schaften een koelwagen aan en gingen op pad.

Na een paar maanden benaderde The Future Group hen met de vraag of ze verse borrelboxen konden samenstellen voor een online meeting en die bij zeshonderd medewerkers door het hele land wilden bezorgen. Zo konden ze mensen weliswaar geen fysiek evenement bieden, maar wel online blij maken. In combinatie met de steunmaatregelen van de overheid konden ze het hoofd boven water houden.

Van borrelbox tot thuisfilmbox

Gaandeweg begon het idee te ontstaan van het concept van bestelboxen. ,,We merkten dat er steeds meer vraag was vanuit ondernemers om hun personeel thuis te verwennen met iets lekkers, bijvoorbeeld tijdens online meetings” vertelt Kuipers. ,,We ontwikkelden brievenbusboxen en bedachten een thuisfilmbox met een Pathé-voucher, popcorn of juist wat gezond fruit en iets te drinken erin.”

,,In april 2020 hebben we debestelbox.nl geregistreerd bij de KvK. Aanvankelijk zochten we zelf alle producten bij elkaar, stelden de boxen samen en reden ze met onze eigen wagens rond. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en vragen grote leveranciers ons steeds vaker of wij hun producten willen opnemen in ons assortiment. Het afgelopen jaar zijn we qua omzet verdriedubbeld en dit jaar verwachten we een verdubbeling van de groei.”

"Grote leveranciers vragen ons steeds vaker of wij hun producten willen opnemen in ons assortiment"

Raymon Kuipers

Eigen chauffeurs met persoonlijke aandacht

De meeste boxen worden bezorgd door DHL en een koeltransporteur. Daarnaast hebben Kuipers en zijn compagnon een pool met tien chauffeurs plus twee vaste chauffeurs. Kuipers: ,,Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven bij het bezorgen van de boxen. Onze chauffeurs maken een praatje en zetten de boxen op de plek waar jij ze wil hebben, bijvoorbeeld bij jou in de personeelskamer, kantine of waar dan ook. Maar ook als we een box thuis afleveren bij een zieke medewerker, een jubilaris of kersverse ouders doen we dat op een persoonlijke manier.”

"Onze chauffeurs maken een praatje en zetten de boxen op de plek waar jij ze wil hebben"

Raymon Kuipers

Kerst, Sint en alle andere gelegenheden

Voor elke gebeurtenis is er wel een box. Ook gepersonaliseerde boxen met het logo van jouw bedrijf en zelfs met de inhoud die jij kiest. ,,Later dit jaar is onze portal klaar. Daar kunnen onze klanten op hun persoonlijke pagina bestellingen plaatsen. Of dat nu één ‘Jij Bent Goud Waard’ cadeaubox is voor die medewerker die een mooie order heeft binnengehaald of negenhonderd boxen voor alle docenten die naar een personeelsdag komen. Bij elke box krijg je bovendien een gratis wenskaart.”

Inmiddels draait Timeless Events ook weer op volle toeren. ,,We zijn heel dankbaar dat veel zakelijke klanten ons trouw zijn gebleven. We kunnen nu niet alleen hun Sint- of Kerstfeest organiseren, we leveren ook de bijpassende boxen. Daar zijn we nu al druk mee bezig; ze zijn vanaf juni te bestellen. Met onze cadeauboxen kunnen wij ervoor zorgen dat collega’s in verbinding blijven, ook als ze thuiswerken.”

Kijk voor meer informatie op DeBestelbox.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws