Nieuws Groei

E-commerceplatform FiveX haalt investering van tonnen binnen

De in Amsterdam gevestigde startup FiveX heeft een investering van 300.000 euro binnengehaald. Het platform bestaat twee jaar en biedt e-commerceverkopers inzicht in de markt en hun eigen business. Met slimme automatiseringen worden bedrijfsprocessen, zoals klantcontact en assortiment-optimalisatie, eenvoudiger gemaakt.

Van onze redactie 21 september 2021

Five X ondernemers investering

Kevin van der Eijk (links) en Nicky Kouffeld kunnen met de investering internationale stappen zetten. Foto: FiveX

FiveX richt zich op online retailers die serieus willen groeien. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met online marketplaces en weet als geen ander aan welke knoppen er gedraaid moet worden om meer resultaat te behalen. Oprichter Kevin van der Eijk (25) en engineer Nicky Kouffeld (25) zijn blij met de investering. ,,We kunnen nu het juiste team aantrekken om FiveX klaar te maken voor verdere internationalisering.”

''Maar tot nu toe hebben we altijd de boot afgehouden. Dit was het juiste moment en the right fit''

Kevin van der Eijk en Nicky Kouffeld, FiveX

FiveX heeft integraties met bol.com, Amazon, Woocommerce, Magento en Presta Shop

De internationalisering zal op meerdere manieren worden gerealiseerd. Een belangrijke aankoop was bijvoorbeeld de domeinnaam FiveX.com. Ook wordt op dit moment het systeem vertaald in verschillende talen. Uitbreiding van de integraties met diverse marketplaces- en webshopvarianten behoren tot de volgende stappen.

Momenteel heeft FiveX integraties met bol.com, Amazon, Woocommerce, Magento en PrestaShop. ,,Als online verkoper heb je inzicht nodig in de totale online business om goede beslissingen te kunnen nemen.”

Investeerders en oprichters van VONQ bieden startup advies bij verdere groei

FiveX is meerdere keren benaderd door investeerders. ,,Maar tot nu toe hebben we altijd de boot afgehouden. Dit was het juiste moment en the right fit. De investeerders en oprichters van het bedrijf VONQ hebben veel ervaring in het opbouwen van het juiste team en internationalisering.”

Lees ook: Mega-investering: Picnic haalt 600 miljoen op bij onder meer Bill Gates

De wereld van online retail verandert hard. Als e-commerceverkoper is het belangrijker dan ooit grip te hebben op de cijfers. ,,De bedrijven die het beste weten hoe het ‘spel’ van online retail wordt gespeeld en over de juiste data beschikken, winnen op de lange termijn.”

Analyses bedrijf komende jaren steeds uitgebreider en slimmer

Elk afzetkanaal kent zijn eigen regels en succesformules. FiveX helpt zijn klanten door deze inzichten op een eenvoudig manier weer te geven. De analyses zullen in de komende jaren steeds uitgebreider en slimmer worden. Met de juiste strategie en inzichten is het volgens de ondernemers mogelijk snel te kunnen schalen. De naam FiveX staat dan ook voor vijfmaal meer resultaat met je online onderneming.

Lees ook: Dragons' Den-thuiskapper ziet toch geen 100.000 euro van Perridon maar toont veerkracht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws