Nieuws Groei

Volgende primeur GO Sharing: deelplatform komt met elektrische auto's

Dat GO Sharing flink aan de weg timmert, bewees het deelplatform al in oktober toen zij 300 deelscooters in Istanbul plaatste. Vandaag kondigt de scale-up alweer de volgende mijlpaal aan door te starten met het aanbieden van elektrische deelauto's. De dertig auto’s zijn te vinden in Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam en hebben vaste (laad)plekken.

Van onze redactie 1 december 2021

Go sharing deelplatform elektrische deelauto

De elektrische deelauto’s krijgen vaste, strategische plekken in steden om zo deelvervoer tussen regio’s te bevorderen. Foto: GO Sharing

Om deze volgende duurzame stap te kunnen maken, is GO Sharing een samenwerking met Q-Park aangegaan. Met de multimodale dienst wil het bedrijf zijn servicegebieden voor elektrische deelscooters en e-bikes met elkaar verbinden. Het bedrijf is ook begonnen met het aanbieden van elektrische deelfietsen, beginnend in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Den Bosch.

Gebruikers van GO Sharing kunnen zich opgeven om van de deelauto’s – elektrische MINI Coopers - gebruik te maken. Deelnemen kan vanaf 23 jaar en uiteraard moeten de deelnemers in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Nadat zij zijn toegelaten, kunnen de deelauto’s gereserveerd en gebruikt worden. Het starttarief is 4,99 euro, vervolgens betaalt men 0,30 euro per minuut.

Lees ook: Go Sharing goes Istanbul: scale-up plaatst 300 deelscooters

GO Sharing wil nog meer Mobility Hubs openen

De elektrische deelauto’s krijgen vaste, strategische plekken in steden om zo deelvervoer tussen regio’s te bevorderen. Voor een aantal van de zogenaamde Mobility Hubs is een samenwerking met Q-Park aangegaan. De eerste Hubs zijn in Delft (YES!Delft), Den Bosch (Q-Park Arena en Mövenpick), Den Haag (Q-Park Laakhaven), Eindhoven (Q-Park Bijenkorf en Novotel) en Rotterdam (Q-Park Schiecentrale, Best Western Rotterdam Airport en het Excelsior stadion). De auto’s hebben op deze plekken vaste laadplaatsen en in de garages van Q-Park gaat het in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning. GO Sharing heeft als doel om meerdere Mobility Hubs in verschillende steden te openen.

Oplossing voor bewoners in de buurt zonder auto

,,Mobiliteit wordt een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden", zegt Fred Wilkes van Q-Park Nederland. ,,Onze locaties spelen daar een steeds belangrijkere rol in. Met deze samenwerking bieden we een oplossing voor bewoners in de buurt die geen auto hebben. Ook faciliteren we bezoekers die aan de rand van de stad parkeren en de ‘last mile’ naar het centrum willen afleggen met een e-scooter of e-bike."

Met een multimodaal model wil GO Sharing in de complete reis van zijn gebruikers voorzien. Foto: GO Sharing

Lees ook: Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Minder uitstoot, congestie en parkeerplekken

GO Sharing - in 2019 opgericht en inmiddels met meer dan 10.000 elektrische voertuigen actief in 5 landen - lost volgens ceo Raymon Pouwels een essentieel probleem op met toevoeging van de deelauto’s: ,,Wij willen een gedragsverandering bewerkstelligen van bezit van een voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt. Alleen zo benutten we alle voordelen van duurzaam vervoer: niet alleen minder uitstoot, maar ook minder congestie en parkeerplekken.”

,,In onze regio’s laten mensen steeds vaker de auto staan en pakken zij een deelscooter of deelfiets", gaat Pouwels verder. ,,Maar als je naar een andere regio moet reizen, ben je aangewezen op je eigen of openbaar vervoer, of een huurauto. Wij willen met een multimodaal model de hele reis voorzien: je pakt binnen twee minuten lopen een elektrische deelscooter of -e-bike en rijdt naar een Mobility Hub om daar een auto te pakken. Met de auto rijd je naar een andere regio, waar je weer een deelscooter of -fiets pakt naar je eindbestemming. Allemaal via één app."

GO Sharing kiest voor elektrische MINI Coopers

Voor de nieuwe propositie heeft GO Sharing een samenwerking met BMW|MINI Dubbelsteyn, die de elektrische MINI Coopers levert. De MINI Cooper SE heeft een actieradius van 234 km (WLTP) en binnen 35 minuten zijn de auto’s tot 80 procent opgeladen met een snellader.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws