Nieuws Groei

Google investeert miljoenen in Nederlandse fintech-startup Payaut

Payaut, een automatische betaaloplossing voor online platformen en marktplaatsen, heeft 8 miljoen euro opgehaald. De investeringsronde wordt geleid door Gradient Ventures, het op AI-oplossingen gerichte fonds van Google. Ook de bestaande investeerders LocalGlobal en Entrée Capital participeren.

Van onze redactie 13 april 2022

Payaut leadership team liggend

Het jonge team achter Payaut. Foto:Madeleine Bolle

Payaut biedt een breed aanbod aan financiële oplossingen voor online marktplaatsen. Het bedrijf gaat de nieuwe investering gebruiken om zijn diensten uit te breiden in Europa met het uitrollen van het zijn nieuwe multicurrencyplatform. Dit stelt klanten volgens het jonge bedrijf in staat om betalingen te accepteren in verschillende valuta, waaronder Amerikaanse en Australische dollars, Britse ponden en Japanse yen.

Door andere valuta aan te bieden dan alleen de euro, biedt Payaut de mogelijkheden voor marktplaatsen om wereldwijd uitbetalingen te supporter aan zijn verkopers. Payaut begint zijn uitbreiding door de aanwezigheid in Duitsland, Zuid-Europa en Scandinavië te versterken.

''We kunnen niet alleen ons platform uitbreiden om nieuwe oplossingen te bieden, we kunnen ook onze aanwezigheid in een aantal belangrijke nieuwe markten vergroten''

Ernst van Niekerk, ceo en oprichter Payaut

Payaut tussenpersoon verkopers en verschillende Payment Service Providers

Payaut is eind 2019 opgericht en biedt online marktplaatsen volledig geautomatiseerde betaaloplossing inclusief reconciliatie, balansmanagement, invoicing, verificatie van verkopers via KYC-verificatie en split payments. De API van Payaut stelt bedrijven van elke omvang in staat om hun betalingen en financiën efficiënt en veilig te beheren en tegelijkertijd te voldoen aan wetgeving zoals PSD2.

Payaut treedt op als tussenpersoon van verkopers en verschillende Payment Service Providers (PSP's). Hierdoor zijn marktplaatsen niet afhankelijk van één enkele PSP, maar kunnen ze meerdere providers zoals Mollie, Adyen, PayPal of Stripe tegelijkertijd gebruiken. Naast de verdere ontwikkeling van zijn platform, breidt Payaut het komende jaar ook zijn team uit van 20 naar 35 medewerkers.

Ambitie? De eerste keuze worden voor marktplaatsplatformen wereldwijd

Ernst van Niekerk, ceo en oprichter van Payaut: ,,Dit is een belangrijke stap in de groei van Payaut. Met deze financiering kunnen we onze ambitie waarmaken om de eerste keuze te worden voor marktplaatsplatformen wereldwijd. We kunnen niet alleen ons platform uitbreiden om nieuwe oplossingen te bieden, we kunnen ook onze aanwezigheid in een aantal belangrijke nieuwe markten vergroten."

Lees ook: Online shoppingplatform Productpine: 2,5 miljoen euro na internationale financieringsronde

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws