Nieuws Groei

Forse groei tweedehands designmarktplaats Whoppah

Whoppah, een marktplaats voor eersteklas tweedehands design en kunst, heeft in de eerste zes maanden van 2021 een sterke groei laten zien. De omzet en het aantal items dat van eigenaar wisselde stegen met ruim 200 procent. Populair zijn met name fauteuils, banken en lampen. Voor de tweede helft van het jaar verwacht de startup een verdrievoudiging van de omzet.

Van onze redactie 24 september 2021

Ondernemers koppel whoppah

Whoppah is opgericht door ondernemers Thomas Bunnik en Evelien Bunnik-Remmelts. Foto: Whoppah

Whoppah is opgericht in 2019. Sinds de start ziet de marktplaats het aantal kopers en verkopers fors toenemen. Thomas Bunnik, ceo van de startup: ,,Consumenten gaan over de hele linie steeds meer waarde hechten aan duurzaam consumeren en het hergebruiken van producten. De tweedehands interieurmarkt heeft wereldwijd inmiddels een omvang van twaalf miljard euro en groeit jaarlijks met zo'n 10 procent.''

,,Bij Whoppah voegen we aan tweedehands het criterium kwaliteit toe en daarin leggen we de lat zeer hoog. Zo waarborgen we door curatie dat op ons platform alleen hoogwaardige gebruikte meubels en interieuritems te vinden zijn. Een fundamentele keuze, waarmee we ons nadrukkelijk van andere spelers onderscheiden."

''Onze missie is om tweedehands design toegankelijk te maken voor het grote publiek en wij verwachten dat er in 2030 voor zo'n 1 miljard euro aan items van eigenaar wisselen via Whoppah''

Thomas Bunnik, ceo Whoppah

Op weg naar 1 miljard in 2030 met hulp van topmannen Picnic en Just Eat Takeaway

Whoppah stelde onlangs een Steering Committee (Raad van Advies, red.) aan, bestaande uit Daniel Gebler, co-founder en cto van online supermarkt Picnic en Guido Fambach, global head of sales bij Just Eat Takeaway. Als trusted advisor denken zij niet alleen mee over de lange termijn groeistrategie van de onderneming, maar staan ze het management ook ad hoc bij voor advies. Onlangs trad ook bankier Jelle Kooter aan als cfo. In juli 2020 breidde Whoppah haar team al uit met ondernemers en tv-persoonlijkheden Winston en Renate Gerschtanowitz. Zij zijn tevens investeerder in de onderneming.

Bunnik: ,,We hebben de slagkracht en expertise in huis om structureel en fors boven het marktgemiddelde te blijven groeien. Onze missie is om tweedehands design toegankelijk te maken voor het grote publiek en wij verwachten dat er in 2030 voor zo'n 1 miljard euro aan items van eigenaar wisselen via Whoppah."

Steeds meer klanten kiezen voor eigen koerierservice Whoppah

Whoppah maakt gebruik van een eigen, optionele koeriersservice. ,,Het afgelopen half jaar zagen we maar liefst drie keer zoveel klanten voor deze dienst kiezen", zegt Bunnik. ,,Bij de aanschaf van een prachtig vintage meubelstuk is het heel prettig als dat veilig wordt bezorgd en met zorg op de gewenste plek wordt neergezet. Daar zorgen wij voor." In de eerste helft van 2021 werd door Whoppah-koeriers een derde van de gekochte design items opgehaald en afgeleverd bij hun nieuwe eigenaar.

Lees ook: Grote deal Jackie Jackson (van The Jacksons) voor duurzame meubels met Van de Sant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws