Nieuws Groei

Twentse smeerdip gaat voor internationale doorbraak

Heksenkaas wordt een zusje van Johma, schrijft Tubantia. Ze hebben vanaf maandag dezelfde eigenaar. Salad Signature moet ervoor gaan zorgen dat de Twentse smeerdip ook internationaal gaat doorbreken.

Engelbert Heideman | Foto: Robin Hiberink 21 november 2017

Heksenkaas Robin Hilberink

Het personeel van Heksenkaas BV in Oldenzaal kreeg het nieuws maandagmiddag om 13.00 uur te horen van Gerjhan Roerink, directeur van de Roerink Food Group. Voor de 60 medewerkers verandert er niets. Iedereen houdt zijn of haar baan.

Sterker: als Salad Signature de ambities over de grens kan verwezenlijken, dan worden de activiteiten aan de Hinmanweg alleen maar uitgebreid. "En dat zal ook gevolgen kunnen hebben voor de werkgelegenheid", voegde Michel Wildenborg, die aanblijft als algemeen directeur van Heksenkaas BV, er aan toe.

Lees ook: Succesvol ondernemen in België of Duitsland doe je zo

Volgende stap

Voor Roerink was het toch een bijzonder moment maandagmiddag. Hij nam afscheid van zijn kindje dat Heksenkaas heet, maar ook van zijn medewerkers. De verkoop van de Heksenkaas-tak is geen verrassende. Roerink was al langer op zoek naar een bedrijf dat ervoor kon zorgen dat de geprezen smeerdip een volgende stap kon maken.

"Dat is dus een internationale stap, de Europese markt op. Onder onze verantwoordelijkheid is Heksenkaas in 7 jaar uitgegroeid tot een solide bedrijf en een prachtig merk en een stevige positie de retailmarkt. Het is nu aan een volgende partij om ons succes in Europa verder vorm te geven. Salad Signature is daartoe optimaal in staat en vanuit dit perspectief is deze stap voor beide partijen zeer logisch", aldus Roerink.

Blij met overname

Salad Signature, ook eigenaar van het Losserse Johma, maakt sinds twee jaar deel uit van investeringsmaatschappij IK Investment Partners. Directeur en medeaandeelhouder van Salad Signature is Erik Bras, die gistermiddag in Oldenzaal blij zei te zijn met de overname. "Het is een sympathiek bedrijf met goede medewerkers en een goede directeur", aldus Bras.

"Het was voor ons een voorwaarde dat Michel en het team blijven, zij vormen het DNA van het bedrijf." Bras ziet het zitten met Heksenkaas, in zijn ogen is de smeerdip klaar voor de Europese doorbraak. "Wij willen het ook in andere landen uitrollen en in Nederland nieuwe producten lanceren om het merk zo nog sterker te maken."

Plek met mogelijkheden

Overigens is Heksenkaas BV nog niet van Roerink af, want de Food Group is nog eigenaar van het pand aan de Hinmanweg. "We hebben een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met een optie tot koop, een teken dat we het hier helemaal zien zitten. Op deze plek zijn volop mogelijkheden om door te groeien. Dat heeft Gerjhan toen al goed gezien", aldus Bras.

De overname is overigens ook goed nieuws voor Dennis Voerman. De groenteboer uit Haaksbergen bedacht de smeerdip, en profiteert van elk bakje dat verkocht wordt. Bovendien is hij nog altijd leverancier van de ingrediënten. Twentser kan het niet.