Nieuws Groei

500.000 euro groeigeld voor legaltech-startup HalloLex

Het Tilburgse bedrijf HalloLex heeft een investering van 500.000 euro verworven. Met het geld, gegeven door angel investors, wil de jonge onderneming van oprichter Bas van der Werf verdere groei van de organisatie realiseren.

Van onze redactie 20 april 2022

Startup Investering Hallo Lex

Het team van HalloLex met links oprichter Bas van der Werf. Foto: HalloLex

Lees ook: HappySoaps in recordtempo naar 1 miljoen investering

HalloLex, opgericht in 2019, helpt ondernemers op eenvoudige wijze aan juridische documenten zoals contracten, AVG-overeenkomsten en algemene voorwaarden. Begin deze maand werd de onderneming toegevoegd aan de Legal Tech Map 2022. Deze kaart bevat de meest relevante legaltech-bedrijven van Nederland.

HalloLex-oprichter Bas van der Werf: ,,Zeker in combinatie met de forse investering is dat de bevestiging, dat de markt vraagt om vernieuwde dienstverlening en dat we op de goede weg zijn. Met de investering die we deze maand ontvingen, willen we onze dienstverlening beter en toegankelijker maken. Ook gaan we ons nóg nadrukkelijker richten op automatisering, met name Software-as-a-Service.”

''Het unieke is dat HalloLex het bestelde document altijd juridisch toetst voordat het in het digitale dossier van de klant wordt opgeslagen''

Bas van der Werf, HalloLex-oprichter

Juridische totaaloplossing voor zzp’ers en mkb'ers

Het jonge bedrijf, dat voornamelijk werkt voor zzp’ers en mkb’ers, heeft nu veertien mensen aan boord. Dat zijn voornamelijk medewerkers met een juridische achtergrond. Na de financiële toezegging worden daar twee in-house-developers aan toegevoegd. Zij houden zich bezig met de doorontwikkeling van eigen software en de stroomlijning van digitale dashboards en workflows. Dit ten behoeve van white label-omgevingen voor organisaties die veel met juridische documenten werken. Zo koppelt HalloLex juristen aan ICT’ers, met een toepasbaar product en eindelijke procesoptimalisatie als doel.

,,Hoewel we sterk inzetten op digitalisering en automatisering, maken we met onze menselijke aanpak het verschil. Het unieke is dat HalloLex het bestelde document altijd juridisch toetst voordat het in het digitale dossier van de klant wordt opgeslagen. Contracten met bepalingen die in strijd zijn met de wet zijn voor onze klanten dus verleden tijd. Onze dienst is een uitgebalanceerde mix tussen data en menselijke denkkracht”, vertelt Van der Werf.

Lees ook: Silicon Valley is het walhalla van startups, scale-ups en AI

Geen jargon die de gemiddelde ondernemer slechts met moeite begrijpt

Volgens de 25-jarige ondernemer is de juridische branche hard toe aan vernieuwing: ,,De sector innoveert naar onze mening te weinig. HalloLex wil juridische dienstverlening optimaliseren, door op een slimme manier rechtsgeldige documenten te genereren. Niet in jargon die de gemiddelde ondernemer of werknemer slechts met moeite begrijpt, maar in klare taal. Duidelijk, laagdrempelig en verfrissend: dat is hoe we zijn.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws